<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WSJ: – Håpet på det neste Facebook

WeWorks skjebne er en smertefull påminnelse om hvordan billige penger fyrer opp spekulative investeringer, skriver The Wall Street Journal.

  Publisert 10. nov. 2023 kl. 06.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 188 ord
  GIKK UNDER: WeWork søkte om konkursbeskyttelse på mandag. Foto: Bloomberg

  Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

  The Wall Street Journal

  Investorer som satset titalls milliarder dollar på WeWork håpet at coworking-selskapet skulle bli det neste Facebook. Slik er det ikke gått. WeWork søkte om konkursbeskyttelse på mandag. Det er en smertefull påminnelse om hvordan billige penger fyrer opp spekulative investeringer.

  Financial Times

  Økonomen Joseph Schumpeter sjokkerte mange da han på begynnelsen av 1900-tallet beskrev kraften som oppstår i frie markeder. Han påsto at en depresjon er like bra for kapitalismen som en god, kald dusj. Etter ti år med renter på bunnivå kan en kalddusj være en god ting.

  Die Welt

  EU-kommisjonen anbefaler at unionen starter forhandlinger om ukrainsk medlemskap. Et bedre sted å begynne vil trolig være en tollunion. Ukraina er langt unna å oppfylle medlemskapskriteriene.

  Dagens Industri

  Den som produserer den beste halvlederteknologien, lager også bedre våpen og bedre kommunikasjonsteknologi. Nå ser Kina ser ut til å kunne ta igjen Vesten. Hvis det går riktig ille, er det kinesiske selskaper som setter standarden for 6G og 7G, kinesiske mobiltelefoner som fortryller tenåringer, og Kinas regjering som bestemmer retning og tone.