<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DI: – Staten må ta ansvar for utbygging av ny kjernekraft

Publisert 20. nov. 2023 kl. 06.33
Oppdatert 20. nov. 2023 klokken 13.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
– BØR FÅ STATLIG KREDITT: – Den svenske regjeringen må klargjøre at staten kan gå inn med kredittgarantier til nye atomkraftverk. Her Forsmark atomkraftverk nord for Stockholm.  Foto: Wikipedia

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Uansett hva annet som kom ut av møtene mellom Joe Biden og Xi Jinping, kom det ingen tegn til at Kina vil redusere sin militære tilstedeværelse i den vestlige stillehavsregionen. Det øker behovet for at Biden legger frem en plan for å forhindre et angrep på Taiwan.

Financial Times

Selv om britisk inflasjon har falt mer enn ventet, er rentene fortsatt høye, og de økonomiske utsiktene er usikre. Myndighetenes ramme for offentlig pengebruk er større enn antatt i vår, men manøvreringsrommet er fortsatt begrenset.

Die Welt

En andre runde med mobilisering finner nå sted i Israel. Ikke av reservister til forsvaret, men av pårørende, venner og støttespillere til de 239 gislene som holdes i Gaza. Hamas manipulerer opinionen ved å spille på frykt og håp.

Dagens Industri

Staten må ta ansvar for utbygging av ny kjernekraft. At industrien, i likhet med husholdningene og bedrifter generelt, får tilgang til pålitelig energiforsyning, er et av samfunnets og statens kjerneoppgaver. Derfor er det viktig at regjeringen i sin plan for to nye atomreaktorer i fullskala klargjør at staten kan gå inn med kredittgarantier.