<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stein Lier-Hansen slutter i Norsk Industri

Stein Lier-Hansen slutter som adm. direktør i Norsk Industri ved nyttår, melder organisasjonen fredag. 

  Publisert 1. des. 2023 kl. 10.40
  Oppdatert 1. des. 2023 klokken 12.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  SLUTTER: Adm. direktør i Norsk Industri Stein Lier-Hansen skal slutte i jobben ved nyttår. Foto: NTB

  Stein Lier-Hansen har vært adm. direktør i Norsk Industri, den største landsforeningen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), i mange år. Nå melder organisasjonen at han skal slutte ved nyttår, og at arbeidet med å finne en etterfølger er iverksatt.

  Lier-Hansen skal begynne i ny jobb hos miljøstiftelsen Bellona 1. januar.

  Stein Lier-Hansen har vært en sentral leder i norsk politikk og organisasjonsliv. Han begynte i Prosessindustriens Landsforening (PIL) i 2002 og ble organisasjonens administrerende direktør i 2004. I 2006 ble PIL slått sammen med Teknologibedriftenes Landsforening til Norsk Industri med Lier-Hansen som adm. direktør.

  – Få har hatt en så sentral rolle over så mange år i norsk arbeidsliv som han. Som leder for Norsk Industri har han vært sentral på arbeidsgiversiden i de årvisse lønns- og tarifforhandlingene. Han fortjener en stor takk for innsatsen, sier Ståle Kyllingstad, styreleder i Norsk Industri i en pressemelding.

  – For Norsk Industri mener jeg det er gunstig at de som skal lede organisasjonen videre får god tid til å forberede seg på å blant annet gjennomføre et lønnsoppgjør til våren, sier Lier-Hansen.