<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klimanaivister vanskeliggjør klimakutt

Motstand mot kjernekraft, fiskeoppdrett, vindmøller og norsk oljebransje hjelper ikke klimaet, hevder Brage Baklien i Hill+Knowlton.

Publisert 18:38 11. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 298 ord
TRENGER MER ENERGI: Støtten til å kutte utslipp i Norge blir ikke større av astronomiske energipriser, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB

Norge har et mål om å redusere utslippene av klimagasser med 55 prosent fra 1990 til 2030, men vi er langt unna å nå dette målet. Elektriske biler har vært en suksess, men Norge henger etter på mange andre områder. Hovedproblemet er klimanaivister.

Brage Baklien. Foto: Hill & Knowlton

Vi trenger mer og mer energi i verden, og selv om klimanaivister ikke liker det, kan vi ikke få all denne energien bare fra fornybare kilder som sol og vind de neste årene. Klimanaivister er imot atomkraft som kunne erstattet skitten kullkraft, mot fiskeoppdrett som har vesentlig lavere karbonavtrykk enn alternativene, mot selvfinansierende vindmøller på land, og mot den norske oljebransjen som driver frem utviklingen av fornybar energi. Mange klimanaivister er også mot kostnadseffektive klimatiltak som å gjødsle skogene.

Samtidig dreper skyhøy formuesskatt og høy utbytteskatt lysten til å investere i grønn energiproduksjon, noe disse folkene jubler for. I tillegg velger de å overse at befolkningen i Norge har økt fra 4,2 millioner i 1990 til 5,5 millioner mennesker i 2023, noe som helt klart påvirker utslippene.

Det kan virke som om klimanaivister egentlig ikke bryr seg om klimaet, men bare vil gjøre livet så vanskelig som mulig for folk. Støtten til å kutte utslipp i Norge blir heller ikke større av astronomiske energipriser, svak krone, økte avgifter på elbiler, og at sykepleiere som snart ikke har råd til en eneste bolig. Verden trenger mer energi, og da må kan vi ikke være naive.

Brage Baklien

Rådgiver i Hill+Knowlton