<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Grunn til optimisme for 2024

Den internasjonale økonomien har vist betydelig styrke i møtet med pandemi, krig og kaos i forsyningskjedene. Det skriver Financial Times.

  Publisert 1. jan. 2024 kl. 12.33
  Oppdatert 1. jan. 2024 klokken 12.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  NYTT ÅR, NYE MULIGHETER: De økonomiske mekanismene som skapte disse resultatene gir grunn til optimisme for 2024, skriver Financial Times. Her fra nyttårsfeiring i Amsterdam. Foto: NTB

  Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

  The Wall Street Journal

  2023 ble kaotisk år for verden, og den siste uken i året ble en påminnelse om problemene som venter president Joe Biden og Kongressen når de kommer tilbake på jobb i januar. Problemene ved grensen til Mexico og i Ukraina forsvinner ikke av seg selv. Behovet for kompromiss i Washington er overhengende.

  Financial Times

  Til tross for dystre spådommer ble 2023 slett ikke noe dårlig år, økonomisk sett. De økonomiske mekanismene som skapte disse resultatene gir grunn til optimisme for 2024. Den internasjonale økonomien har vist betydelig styrke i møtet med pandemi, krig og kaos i forsyningskjedene.

  Die Welt

  Innføringen av euro har ikke svekket dollarens dominans. Den største risikoen mot den europeiske fellesvalutaen kommer nå fra et imperialistisk Russland. Denne utfordringen vil kreve enorme ressurser, både finansielle og intellektuelle.

  The Economist

  Økonomiske prognosemakere har hatt et dårlig år. Forrige jul var de en uvanlig pessimistisk gjeng: Veksten de forventet i Amerika det kommende året var den fjerde laveste på 55 år, og mange forventet resesjon. Men trolig vokste amerikansk mer enn 3 prosent i fjor.