<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WSJ: – Har ikke advart Saudi-Arabia

Det blir vanskelig for saudiene å være Brics-medlem dersom landet ønsker en forsvarsavtale med USA, skriver The Wall Street Journal.

  Publisert 4. jan. 2024 kl. 05.56
  Oppdatert 4. jan. 2024 klokken 11.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 192 ord
  KOMPISER: USAs Joe Biden og Saudi-Arabias Mohammed bin Salman ved et møte i Jeddah i juli 2022.  Foto: NTB

  Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

  The Wall Street Journal

  Det ser ikke ut til at Biden-administrasjonen har advart Saudi-Arabia om følgene av å bli med i Brics-samarbeidet. Det blir vanskelig for saudiene å opprettholde dette samarbeidet dersom landet ønsker en forsvarsavtale med USA.

  Financial Times

  Over to år er gått siden 135 land skrev under på en avtale om minimumsbeskatning for multinasjonale selskaper. Denne uken begynte mange av verdens største økonomier å praktisere reglene. Det er et skritt fremover i arbeidet for et globalt skattesystem.

  Die Welt

  Kunstig intelligens trenger inn i livene med stor kraft. Teknologien byr på fascinerende muligheter, men også enorm risiko. FN har derfor innkalt et høyt rangert ekspertpanel for å vurdere konsekvensene. Det er høyst nødvendig.

  Dagens Industri

  Å eie aksjer kan betraktes som én spareform blant andre. Men for mange som eier aksjer er spareformen noe mer, nemlig et vindu med en unik utsikt. Man merker det når man møter noen som forvalter penger, egne eller andres. De har en interesse som skiller seg fra andre, for de vet at verdens gang alltid får konsekvenser for et verdipapir.