<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Schwarzenegger anmeldt for klokkesmugling i Tyskland

Arnold Schwarzenegger ble stanset på flyplassen i München onsdag, fordi han hadde unnlatt å fortolle en kostbar klokke. Nå venter straffesak.

  Publisert 17. jan. 2024 kl. 17.47
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 188 ord
  Arnold Schwarzenegger er ofte å se på tribunen under alpinrenn, og var på plass i Kitzbühel da Aleksander Aamodt Kilde vant utforrennet sist helg. Foto: Lise Åserud / NTB

  – Det stemmer at han sitter her sammen med oss, bekreftet en talsmann for tolletatens kontor på flyplassen onsdag ettermiddag.

  Ifølge den tyske avisa Bild ankom 76 år gamle Schwarzenegger med fly fra Los Angeles litt før klokka 14 onsdag. I bagasjen hans fant tollerne en kostbar luksusklokke av merket Audemars Piguet. Ifølge Bild var Schwarzenegger på vei til Østerrike der han skulle delta i en auksjon til inntekt for kampen mot klimaendringer. Klokken skal ha vært hans bidrag til auksjonen.

  Straffesak

  – Dersom varer forblir i EU, må man betale toll og avgift for dem. Det gjelder alle, sier en talsmann for den tyske tolletaten.

  Ifølge Bild måtte Schwarzenegger tilbringe mange timer på flyplassen, og avisen gjengir et foto av ham på tollkontoret der han viser fram esken med luksusklokken. Det tyske tollvesenet har nå anmeldt Schwarzenegger.

  – Vi har innledet straffesak. Klokken burde vært registrert fordi det er en import, sier talsmannen Thomas Meister.

  Actionfilmer

  Schwarzenegger slo først gjennom som kroppsbygger, før han slo seg ned i Hollywood og fikk hovedrolle i en rekke actionfilmer. Da filmkarrieren var på hell viet han seg til politikken og satt i to perioder som guvernør i California.

  (NTB)