<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Theo er fast inventar på Blomqvist: – Han har ennå ikke knust noe
Sjef og eier for Blomqvist, Elisabeth Vik Forsberg, har ofte med seg dvergschnauzeren Theodor Kittelsen på kontoret, også kalt Theo.
+ mer
Med nese for auksjonsobjekter: Elisabeth Vik Forsberg er sjef for og eier av Blomqvist på Fornebu. Hun har dvergschnauzeren Theodor Kittelsen, til daglig Theo. Han er fast inventar på jobben. Foto: Thomas Bjørnflaten

– Han har ennå ikke knust noe

Hunden er menneskets beste venn og bli stadig mer involvert, også på kontoret. Hos Blomqvist er Theo fast del av inventaret.

Publisert 1. feb. 2024 kl. 11.58
Oppdatert 1. feb. 2024 klokken 14.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 349 ord

Hunden er menneskets beste venn og blir stadig mer involvert, også på kontoret. Kapital har snakket med et knippe forretningsfolk om deres forhold til sin firbente.

Blomqvist-eier Elisabeth Vik Forsberg og ektemannen Knut Forsberg er glade i hund og har en dvergschnauzer. Valget falt på rasen fordi venner av dem har den, og den ikke røyter. Dessuten:

– Det er mye hund i lite format, sier Vik Forsberg om Theodor Kittelselen, til daglig Theo, altså dvergschnauzeren.

– Theo er oppkalt etter vår store suksess og auksjonsrekord Theodor Kittelsen, forteller Vik Forsberg.
Blomqvist har satt to rekorder med bilder av Kittelsen. I 2018 ble “Guldhornet” klubbet for 12,8 millioner kroner. Kapital kunne avsløre at Christen Sveaas vant budrunden mot Petter Olsen. I 2020 ble “Andersnatten” solgt for 14 millioner kroner pluss omkostninger.

Foto: Thomas Bjørnflaten

Superpopulær på jobb

Theo er 2,5 år og er helt svart i pelsen.

– Han er vår andre dvergschnauzer, den første ble hele 16 år og åtte måneder, forteller hun.

Theo er en familie- og selskapshund.

– Han koser seg i en seng i hver etasje og er aldri oppe i vår seng. På Blomqvist, hvor han også har en seng, er han blitt superpopulær og er mye med på jobb, sier kunsteksperten.

Mens hun har stålkontroll på vurderinger og tilslag, er tallene for Theo mer ulne.

– Vi minnes vi betalte rundt 25.000. Jeg har ikke tenkt på hvor mye han koster i drift, men det er mange kroner!

– Hva har du lært av å ha hund?

– En som alltid er glad i å møte meg og helt avhengig av meg. Noen ganger litt i veien, så da gjelder det å ha store barn i nærheten som avlaster med pass, sier hun.

Kapital treffer Vik Forsberg og datteren Andrea, som også er involvert i butikken, på en kunståpning under skrivingen av denne artikkelen. Andrea er rask med å vise frem bildet av Theo og forteller at alle i familien har dvergschnauzeren som bakgrunnsbilde på mobilen.

Foto: Thomas Bjørnflaten