<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WSJ: – Joe Biden bør trekke seg

President Joe Biden bør oppfordres til å trekke seg fra kommende presidentvalg, skriver The Wall Street Journal.

  Publisert 11. feb. 2024 kl. 11.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 193 ord
  RAPPORT: Joe Biden klarer ikke huske selv grunnleggende hendelser i sitt eget liv, skriver The Wall Street Journal. Foto: Bloomberg

  Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

  The Wall Street Journal

  Demokratene har klynget seg til håpet om at presidenten er sterk nok psykisk til å ta gjenvalg. Men spesialetterforsker Robert Hurs rapport sist uke kan være et veiskille. Joe Biden klarer ikke huske selv grunnleggende hendelser i sitt eget liv. Han bør oppfordres til å trekke seg fra kommende presidentvalg.

  Financial Times

  Europeiske fysikere har lansert planer om en ny partikkelakselerator ved Cern til 16 milliarder euro. Prislappen reiser spørsmål om at pengene heller bør brukes på mer anvendt forskning, som pandemiberedskap og klimaendringer. Men et avansert samfunn bør kunne finansiere både dyr og avansert forskning.

  Die Welt

  EU's leverandørkjededirektiv skal forhindre at selskaper tjener på barnearbeid. Men hvem kommer til å kontrollere dette i Kina? Heldigvis klarte fridemokratene i FDP å oppnå en utsettelse av avstemningen i Brussel, for direktivet må revideres.

  The Economist

  Valerij Zaluzjnyj har fått sparken som ukrainsk forsvarssjef. Han spilte en avgjørende rolle i den første fasen av Russlands invasjon. Avskjeden markerer en ny og avgjørende fase i krigen, og det er langt fra sikkert at president Volodymyr Zelenskyj vil lykkes.