<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street Journal markerer ettårsdag for pågripelsen av journalist i Russland

Langfredag markerer avisen Wall Street Journal ettårsjubileet til pågripelsen av deres amerikanske journalist Evan Gershkovich i Russland.

  Publisert 29. mars 2024 kl. 16.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 157 ord
  Evan Gershkovich har sittet fengslet i Russland i ett år. Her er han avbildet under et fengslingsmøte i Moskva i desember.  Foto: Dmitry Serebryakov / AP / NTB

  I papirutgaven har avisa holdt av forsiden av en spesialseksjon med et stort blankt felt med overskriften: «Artikkelen hans burde stått her».

  På nett har avisa valgt å pryde forsiden med en sak om Gershkovichs tolv måneder i russisk varetekt. «Evan Gershkovichs stjålne år i et russisk fengsel», heter saken, som blant annet inneholder et intervju med journalistens foreldre og venner.

  Gershkovich ble pågrepet 29. mars i fjor under en reportasjereise til Jekaterinburg, og har siden blitt holdt varetektsfengslet i Moskva. Så sent som tirsdag ble varetektsfengslingen forlenget med tre nye måneder.

  Han er anklaget for å spionere for USA, noe både Gershkovich og Wall Street Journal avviser.

  USAs president Joe Biden sier fredag at Washington «jobber hver dag for å sikre Gershkovichs løslatelse».

  – Journalistikk er ingen forbrytelse, og Evan dro til Russland for å gjøre jobben sin som reporter. Han risikerte sin egen sikkerhet for å belyse sannheten om Russlands brutale aggresjon mot Ukraina, sier han i en uttalelse fredag.

  NTB