<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Financial Times: – Vær varsom med AI-euforien

Som alle store boblehistorier formidler det nyeste teknologinarrativet en følelse av uunngåelighet, skriver Financial Times.

  Publisert 31. mars 2024 kl. 08.35
  Oppdatert 31. mars 2024 klokken 08.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 195 ord
  DEN NYE FORBRENNINGSMOTOREN? OpenAI er selskapet bak ChatGPT, én av de mest brukte tekstrobotene.  Foto: NTB

  Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

  The Wall Street Journal

  President Joe Biden foreslår en rekke skatteøkninger. State of the Union-talen inneholdt de vanlige oppfordringene om at de rike skal betale sine rettmessige andel i skatt. Men presidenten bør undersøke dataene fra skattemyndigheten IRS. Den øverste prosenten på inntektstoppen bidrar med 45,8 prosent av all amerikansk inntektsskatt.

  Financial Times

  Ny uke, nye rekorder i det amerikanske aksjemarkedet. Uansett om du ser på AI som den neste tulipanboblen eller den neste forbrenningsmotoren, er det grunn til å være varsom med markedets AI-eufori. Som alle store boblehistorier formidler det nyeste teknologinarrativet en følelse av uunngåelighet.

  Die Welt

  Siden Hamas-massakren i Israel 7. oktober har det intellektuelle klimaet i Tyskland tydelig forverret seg. Venstresiden snakker om antirasisme for å skjule sin egen antisemittisme, og altfor mange lar seg lure.

  The Economist

  Når våren blir til sommer, er det frykt for at Russland vil gjennomføre en stor ny offensiv, slik de gjorde i fjor. Ukrainas evne til å avverge dette angrepet virker mye mindre sikker nå enn den gjorde da. Derfor trenger landet å mobilisere flere tropper og bygge mer robuste forsvarslinjer langs fronten.