<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elbilene kastes ut av kollektivfeltet på E18

Fra mai kan ikke lenger elbilsjåfører kjøre lovlig i kollektivfeltet på E18 i Asker og Bærum.

  Publisert 2. apr. 2024 kl. 10.15
  Oppdatert 2. apr. 2024 klokken 11.00
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 144 ord
  MÅ KJØRE MED RESTEN: Fra mai kan ikke lenger elbilsjåfører kjøre lovlig i kollektivfeltet på E18 i Asker og Bærum, på grunn av oppgradering og rehabilitering av to tunneler i Oslo. Foto: NTB

  På grunn av oppgradering og rehabilitering av to tunneler i Oslo, begge på Ring 1, er det nødvendig å la bussene få ha alle kollektivfelter alene, skriver Budstikka.

  – Stengingen av Ring 1 vil føre til økt trafikk på veinettet, og det er behov for å legge bedre til rette for fremkommeligheten for kollektivtrafikken, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

  Elbiler har til nå kunnet kjøre lovlig i kollektivfeltet på E18 under forutsetning av at det er minst to personer i bilen. Fra 6. mai vil ikke dette lenger være tilfellet.

  – Dette varer fra 6. mai og tre år fremover, til sommeren 2027, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Halvard Gavelstad til Budstikka.

  Han varsler at endringen kan føre til mer kø.

  – Vi anslår at biltrafikken vil øke med 20–25 prosent i de ordinære feltene. Alle må påregne vesentlig mer trafikk i rushtiden morgen og ettermiddag, forklarer Gavelstad.

  NTB