<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brudd for byggfagene

Byggfagene brøt fredag formiddag den frivillige meklingen med NHO Byggenæringen.

Publisert 5. apr. 2024 kl. 11.30
Oppdatert 5. apr. 2024 klokken 11.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
MER JOBB: For riksmekler Mats Ruland. Foto: NTB

Samtidig varsler de plassfratredelse til 16.700 medlemmer.

Riksmekleren har innkalt partene til tvungen mekling med oppstart mandag 8. april klokken 10. Bruddet kommer få dager etter at forhandlingsdelegasjonen for Industrioverenskomsten brøt sin frivillige mekling.

Fellesforbundet med forhandlingsleder Christian Justnes i spissen, gikk til tarifforhandlingene med tre hovedkrav: Økt kjøpekraft for medlemmer, en etter- og videreutdanningsreform og forutsigbar arbeids- og reisetid.

– De viktigste kravene i dette oppgjøret er økt kjøpekraft og retten til etter- og videreutdanning. Her er det store forventninger blant medlemmene våre, sier Justnes i en pressemelding fredag.

Fristen som riksmekleren har satt for at partene skal komme til enighet, er midnatt 9. april. Dersom partene ikke blir enige innen fristen, kan det bli storstreik i byggenæringen.

Fellesoverenskomsten for byggfag er den største tariffavtalen for ansatte i byggenæringen, og den omfatter mer enn 18.000 av Fellesforbundets medlemmer.

(NTB)