<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljefondets New York-kontor fikk 1.500 søknader til tre stillinger

Hele 1.500 studenter fra amerikanske topp-universiteter søkte på tre sommerjobb-stillinger ved oljefondets kontor i New York.

Publisert 17:13 16. mai 2024
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
FORNØYD: Nicolai Tangen under åpningen av Kunstsilo i Kristiansand.  Foto: NTB

Oljefondets «summer internship»-program er et sommerjobbtilbud til studenter, som får muligheten til å jobbe ved fondets kontor i Oslo og London. I år har oljefondet valgt å utvide programmet til kontoret sitt i New York, for å tiltrekke seg studenter fra amerikanske universiteter.

– Vi ser med stor entusiasme fram til å utvide vårt internship-program til New York denne sommeren. Oljefondet har rundt halvparten av investeringene i markedene i USA, så det er liten tvil om at vår tilstedeværelse der er utrolig viktig, sier oljefondssjef Nicolai Tangen i en pressemelding.

I ansettelsesprosessen har det vært søkt etter studenter fra amerikanske topp-universiteter, i tillegg til lokale universiteter i New York. Det kom totalt inn 1.500 søknader, men kun tre er ansatt. Disse kommer fra universitetene MIT, Cornell University og Texas Christian University.

– Vi trenger kunnskap og kompetanse om markedene vi er investert i og ser virkelig fram til hva disse tre kan tilføre oss, sier Tangen.

NTB