<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stavanger-selskap får 8 millioner i bot for ulovlig skipseksport

Et Stavanger-basert managementselskap er ilagt et forelegg på 8 millioner kroner for ulovlig eksport av to skip til India.

Publisert 20:18 10. juni 2024
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
Et Stavanger-basert managementselskap har fått et forelegg på 8 millioner kroner for ulovlig eksport av to skip til India. Foto: Lise Åserud / NTB

Ifølge Økokrim har selskapet sendt to skip til opphogging i India. Denne typen opphogging av skip kalles «beaching», skriver etterforskningsenheten i en pressemelding.

Det er Stavanger-rederiet Altera, tidligere Teekay Offshore som har fått boten, skriver E24.

– Vi er veldig overrasket, og vi er ikke enige i konklusjonen til Økokrim, sier kommunikasjonssjef Steffen Rogne i Altera til E24.

Han sier dette ikke av avfall, men fullt fungerende skip som hadde mange år igjen.

– De skulle derfor bygges om i Asia. Vi investerer masse ressurser og tid på dette. Vi erkjenner ingen skyld, sier han.

Rogne legger til at det ikke gir noen mening for dem å sende disse skipene til resirkulering uten å prøve å finne andre muligheter.

– Økokrim ser alvorlig på at norskopererte, utrangerte skip, og avfalls- og miljøutfordringene som følger med disse skipene, blir eksportert til utviklingslag med langt svakere lovgivning enn Norge for slikt, sier politiadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim.