<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riksmekleren om mulig flyteknikerstreik: – De viktigste spørsmålene gjenstår

Midnatt natt til fredag er det frist i meklingen mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon og NHO Luftfart. Riksmekleren sier de ikke er i mål med forhandlingene ennå.

Publisert 20. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
30 flyteknikere kan bli tatt ut i streik om partene ikke kommer til enighet. Riksmekler Mats Wilhelm Ruland håper på en løsning om ikke lenge. Foto: Cornelius Poppe / NTB

– Det er ikke mange spørsmål som gjenstår, men det er også de viktigste, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland til TV 2 ved 21-tiden torsdag.

Meklingen som har frist midnatt, startet opp onsdag etter at forhandlingene mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO) og NHO Luftfart ikke førte fram i mai.

Med tre timer til fristen stiller spørsmålet seg om partene nå vil forhandle på overtid.

– Det er vanskelig å si noe om på nåværende tidspunkt, men jeg regner med at vi vil sitte tett opp mot midnatt, sier Ruland til kanalen.

Om det blir streik, har NFO tatt ut 30 flyteknikere fordelt på ti hver i SAS, Norwegian og Widerøe. Disse går da ut i streik fra arbeidsdagens start fredag morgen.

Hvis det blir streik, kan det føre til at de tre flyselskapene kan få problemer med vedlikehold og utbedring av feil på flyene, rett før fellesferien starter opp. Ruland kan ikke si noe om effekten av en eventuell streik.

– Det vil ta noe tid før man ser konsekvensene i flytrafikken, men vi håper å få på plass en løsning.