<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår kursfest i shippingrakett

– Det er ingen grunn til at aksjen skal handles under fundamentalverdi, sier Nordea Markets-analytiker Erik Hovi, som klinker til med en soleklar kjøpsanbefaling på Gram Car Carriers.

Publisert 5. jan. 2023
Oppdatert 5. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
BULL: Nordea Markets-analytiker Erik Hovi tar opp dekning på Gram Car Carriers. Foto: Privat

 

Bilfraktrederiet Gram Car Carriers har vært et børseventyr og aksjen har skutt opp fra 53 til 157 kroner, etter litt svak utvikling siden slutten av oktober.

Nå tar Nordea Markets-analytiker Erik Hovi opp dekning med en kjøpsanbefaling og kursmål på 235 kroner. Torsdag morgen stiger aksjen 0,6 prosent til 157 kroner.

– Gram Car Carriers er en tonnasjeleverandør i motsetning til Wallenius Wilhelmsen og Höegh Autoliners, så vi har brukt verdijustert egenkapital (NAV) og inntjening pr. aksje frem til slutten av 2023 for å komme frem til kursmålet, sier han.

En gjennomgang av kursmål på Bloomberg viser at samtlige er superbull. Fearnley Securities ved Øystein Vaagen er mest optimistisk med et kursmål på 260 kroner. Samtlige meglerhus har en kjøpsanbefaling og alle kursmål ligger over 229 kroner.

– Skikkelig trigger

Selv etter en kraftig oppgang i fjor mener Nordea Markets at Gram Car Carriers fortsatt er en av aksjene som gir best risk/reward innen shipping.

– Jeg tror Gram Car Carriers kommer til å øke utbyttekapasiteten i 2023. Det er en skikkelig trigger, sier Hovi, og fortsetter:

– Forholdet mellom tilbud og etterspørsel er veldig god. Flåteveksten er minimal og etterspørselen etter bilskip har ikke kommet tilbake til nivåer før corona. Ser du på bilsalgtallene for 2023 er det forventet videre opp. Nå handler Gram Car Carriers til en NAV på 0,8 og det er ingen grunn til at aksjen skal være under fundamentalverdi.