<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tredje Höegh LNG-terminal på plass i Tyskland

Den tredje flytende gassterminalen fra Hoëgh LNG er på plass i Brunsbüttel. 

    Publisert 20. jan. 2023 kl. 14.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 130 ord
    Foto: Höegh LNG

    Med hensikt å sørge for større grad av LNG-import til Tyskland, har energiselskapet RWE bestilt flytende LNG-terminaler fra Höegh LNG. Den tredje av disse, Höegh Gannet, er nå på plass i havnen Elbenhafen i Brunsbüttel, nær Hamburg, melder selskapet fredag.

    – Flytende LNG-terminaler muliggjør import av gass og styrker dermed Tysklands forsyningssikkerhet. Avhengigheten av russisk rørgass opphører ved bruk av dette spesialskipet. Alle involverte parter var med på å drive tempoet i gjennomføringen av Brunsbüttel-prosjektet og setter med det en ny standard for videre modernisering av vår energiforsyning, sier Markus Krebber, administrerende direktør i RWE.

    Historisk har en tredjedel av Tysklands gass kommet fra Russland, ifølge Höegh LNG. De tre spesialskipene en samlet kapasitet som potensielt kan erstatte en tredjedel av Tysklands tidligere import av russisk gass via Nord Stream I og II.