<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hordaland tingrett åpner konkurs i DOF

Hordaland tingrett har torsdag åpnet konkursprosessen mot DOF ASA, etter at kreditorene onsdag kveld begjærte selskapet konkurs.

    Publisert 2. feb. 2023 kl. 10.41
    Oppdatert 2. feb. 2023 klokken 12.37
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 268 ord
    Ankerhåndteringsfartøyet (AHTS) Skandi Iceman og konstruksjonsskipet Skandi Skansen.  Foto: DOF

    Etter at kreditorene i Austevoll-rederiet DOF onsdag kveld begjærte selskapet konkurs, har Hordaland tingrett torsdag åpnet konkursprosessen, ifølge en melding. Den finansielle restruktureringen vil fortsette for å sikre videre drift i de andre underselskapene i gruppen.

    Det er ventet at at bostyreren om kort tid vil nå en avtale med DOFs kreditorer for å sikre videre drift i de andre underselskapene i DOF-gruppen. 

    Klokken 12.03 oppdaterte DOF om at bostyreren og kreditorene hadde kommet til en enighet hvor de øvrige underselskapene i DOF ASA vil bli uberørt av DOF ASAs konkurs.

    Det alternative forslaget for den finansielle restruktureringen vil da bli strukturert på en måte som skal unngå forstyrrelser i den pågående driften, samt unngå tap for kundene, leverandører og øvrige handelskreditorer.

    Dermed vil ingen andre enn selskapets finansielle kreditorer rammes av restruktureringen. De ansatte vil ikke rammes, skriver DOF i børsmeldingen.

    Mislykket restrukturering

    Styret i DOF forsøkte onsdag å få flertallet av aksjonærene til å støtte den siste restruktureringsplanen som ville gitt dagens eiere 3,75 prosent av aksjene i selskapet, forutsatt at kreditorene hadde gått med på denne løsningen.

    Det lyktes ikke å oppnå tilslutning fra minst 50 prosent til denne planen innen fristen som var satt onsdag formiddag. Av børsmeldingen fra DOF onsdag kveld fremgikk det at en aksjonærgruppe motsatte seg dette.

    Finansdirektør Hilde Drønen bekreftet overfor Finansavisen onsdag kveld at datterselskapene skulle beskyttes for konkursen. Drønen bekreftet også da at konkurs ikke ville få konsekvenser for ansatte i DOF konsernet.

    «Den planlagte restruktureringen av gjeld vil skje i datterselskapet DOF Services. Datterselskapene skal beskyttes for konkursen og driften i konsernet vil fortsette som før,» sa hun.