Euronavs voldgiftskrav mot Frontline ble avvist

Hastevoldgiftskravene fremsatt av Euronav mot Frontline har blitt fullstendig avvist av hastevoldgiftsdommeren, ifølge en børsmelding.
Avgjørelsen skal ha blitt tatt i dag, og i tillegg til å avvise kravene fullt ut, pålegges Euronav å betale Frontline alle kostnader ved nødvoldgiftsprosessen, inkludert full erstatning for påløpte sakskostnader.
Voldgift består i at partene i tvisten frivillig overlater avgjørelsen til andre personer eller institusjoner enn de vanlige domstolene.
«Denne beslutningen styrker Frontlines posisjon om at deres beslutning om å terminere kombinasjonsavtalen var fullt ut lovlig», skriver Frontline.
Droppet gigantbud
Den 9. januar ble det kjent at John Fredriksens Frontline trakk budet på det belgiske rederiet Euronav.
– Frontline seiler nå videre, med fokus på å bygge aksjonærverdier i et marked vi mener ser veldig konstruktivt ut, sa Frontline-sjef Lars Barstad til Finansavisen.
At Frontline valgte å droppe gigantbudet skjedde etter å ha møtt på sterk motstand fra Saverys-familien i Belgia.
«Målet vårt er å overbevise styret i Euronav om å terminere sammenslåingen», sa Alexander Saverys til Finansavisen i desember, toppsjef i det familieeide selskapet Compagnie Maritime Belge - CMB.
Siden fusjonsplanene ble kjent i april i fjor har familien kritisert avtalen i sterke ordelag, og varslet at de vil gjøre det de kan for å stanse en avtale mellom John Fredriksens Frontline og Euronav i Belgia.
Selv har CMB og familien kjøpt seg opp til en eierandel på 25 prosent i Euronav, noe som betyr at familien kan blokkere en fusjon som er betinget av en tilslutning på tre fjerdedeler av aksjene.
Frontline planla i første omgang å strukturere transaksjonen som et oppkjøp, noe som bare trenger tilslutning fra 50 prosent av stemmene. Transaksjonen er strukturert på den måten nettopp på grunn av motstanden fra Saverys.