<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterkeste noensinne fra Wallenius Wilhelmsen

Aksjonærene i Wallenius Wilhelmsen vil få et samlet utbytte på 360 millioner dollar i år.

Publisert 8. feb. 2023 kl. 07.33
Oppdatert 8. feb. 2023 klokken 08.13
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 335 ord
LA FREM TALL: CEO Lasse Kristoffersen i Wallenius Wilhelmsen. Iván Kverme

 

Wallenius Wilhelmsen fikk et EBITA-resultat på 488 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor og betaler et aksjeutbytte på 360 millioner dollar etter 2022. Det opplyser bilskipsrederiet og logistikkselskapet, som fremlegger sine resultater onsdag morgen.

– 2022 var et fantastisk år for Wallenius Wilhelmsen og vi er i en meget sterk posisjon både finansielt og strategisk. Som et resultat av dette foreslår vi et rekordstort utbytte til våre aksjonærer, sier konsernsjef Lasse Kristoffersen.

Utbyttet fordeles med en utbetaling på 0,51 dollar i mai og 0,34 dollar i november, ialt 0,85 dollar.

Varsler nye utbytter

Kristoffersen tegner et optimistisk bilde av utsiktene for inneværende år:

– I 2023 forventer vi fortsatt et høyt aktivitetsnivå på tvers av hele virksomheten til tross for en moderat nedgang i volumene for anleggsmaskiner og breakbulk, sier han.

Og det betyr nye utbytter:

– Vi forventer å styrke vår finansielle posisjon ytterligere i 2023. Dette vil gi oss anledning til å fortsette å belønne våre aksjonærer i tråd med vår utbyttepolitikk, samt sikre vår evne til å investere i fremtidig vekst, sier finansdirektør Torbjørn Wist.

Wallenius Wilhelmsen rapporterer fjorårets fjerdekvartal som det sterkeste kvartalet noensinne, med et EBITDA-resultat på 488 millioner dollar. Dette er opp 11 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Goodwill-nedskrivning

Men det ordinære driftsresultatet, som endte på 261 millioner dollar, var isolert sett litt svakere enn i den foregående tremånedersperioden da selskapet nådde et EBIT-resultat på 305 millioner dollar.

Det skyldes goodwill-nedskrivninger på 29 millioner dollar i logistikk-delen og kostnadsføring av 54 millioner dollar som følge av endring av verdien på en put/call-opsjon knyttet til minoritetsaksjeposten Hyundai-gruppen eier i det koreanske bilskipsrederiet Eukor.

Innenfor shipping services leverte Wallenius Wilhelmsen en EBITDA på 427 millioner dollar, tilsvarende en EBITDA-margin på over 40 prosent. Solide fraktrater og god utnyttelse av flåten er noen av driverne bak det sterke resultatet, kombinert med lavere drivstoffpriser og driftseffektivitet.

Innenfor landbaserte operasjoner i logistics services økte inntekter og EBITDA, hovedsakelig som følge av større volumer og bedrede marginer. 

WALLENIUS WILHELMSEN

(Mill. dollar)4.kv./224.kv./2120222021
Driftsinntekter1.3501.0785.0543.884
Driftsresultat261121931306
Resultat før skatt264114829199
Resultat24698794177

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.30