<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stopper utbyttebetaling

Hunter Group stanser utbyttebetalingen på 4 øre for å bruke kapitalen på fremtidige investeringer. Aksjen skyter opp 20 prosent.

Publisert 16. feb. 2023 kl. 12.19
Oppdatert 16. feb. 2023 klokken 15.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
STANSER UTBYTTE: Erik A. Frydendal, adm. direktør i Hunter Group. Foto: Iván Kverme

 

Det tidligere Arne Fredly-selskapet Hunter Group stanser det planlagte ekstrautbyttet på 4 øre pr. aksje.

Hunter skriver i en børsmelding at det mener det er til selskapets beste å bevare kapitalen og bruke den til fremtidige investeringer. 

Investorene likte tydeligvis det de hørte og sendte aksjen opp 21,5 prosent til 14 øre rett etter offentliggjøringen av nyheten. Beslutningen om å droppe utbyttet ble tatt på en ekstraordinær generalforsamling torsdag.

«Kapitalen vil fremskynde pågående forhandlinger ... og gjør at selskapet vil være tilstrekkelig kapitalisert i overskuelig fremtid», skriver Hunter i børsmeldingen.

Selskapet arbeider med flere prosjekter og lover å informere markedet så fort det foreligger avklaringer på disse.

Etter børsens stengetid mandag solgte Fredly alle sine gjenværende aksjer i Hunter Group til 6,75 øre pr. stykk til ledelsen i selskapet. Tirsdag formiddag raste aksjen 22,92 prosent til 11,7 øre.

«At noen (...) hausser opp aksjen og lager tryllehistorier på internett kan ikke jeg holdes ansvarlig for. Jeg har ikke prøvd å forlede noen», sa Fredly til Finansavisen etter salget.