<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener rekordinntjening vil løfte shippingaksjen

Hafnia-aksjen har skutt opp i år, men det er rom for mer. Clarksons Platou Securities-analytiker Frode Mørkedal spår et nytt kurshopp på over 40 prosent.

Publisert 4. mars 2023 kl. 09.04
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord
DEKKER SHIPPING: Clarksons Platou Securities-analytiker Forde Mørkedal. Foto: Ivan Kverme

 

Produkttankrederiet Hafnia kunne se tilbake på det beste årsresultatet noensinne da rederiet la frem tallene for fjerde kvartal tirsdag. Siden den gang har shippinganalytiker Frode Mørkedal gjentatt kjøpsanbefalingen og kursmålet på 85 kroner.

Analysen har fått den passende overskriften: «Record-breaking Cash Inflows Set to Fuel Further Stock Gains».

Aksjen ble sist omsatt for 60,30 kroner pr. aksje, hvilket vil si at Clarksons Platou Securities spår et ytterligere kurshopp på over 40 prosent. 

Til tross for at aksjekursen er kraftig opp i fjor og hittil i år, mener analytikeren at aksjen fortsatt er relativt billigere enn sammenlignbare selskaper. Stadig handles Hafnia-aksjen med en rabatt mot den verdijusterte egenkapitalen (NAV), mens andre aksjer handles med premie mot NAV, ifølge analytikeren.

– Surfer på en bølge

Mørkedal mener at produkttankmarkedet, altså fraktmarkedet for raffinerte oljeprodukter, er ventet å ha ytterligere oppside, ettersom effekten av lengre reiser fortsatt ikke er fullt priset inn.

EUs forbud mot å importere raffinerte petroleumsprodukter fra Russland trådte formelt i kraft den 5. februar, og følger etter et tilsvarende forbud rettet mot råolje den 5. desember. Det vil altså si at europeiske innkjøpere er nødt til å hente oljeprodukter lengre unna, noe som øker seilingsdistansene og dermed gir behov for flere skip.

«Momentum er ventet i de kommende månedene ettersom europeisk import skrus opp et hakk etter den seneste perioden med lageroppbygging, noe som har midlertidig satt fraktratene på pause», heter det.

Mørkedal anslår NAV til 65 kroner aksjen for øyeblikket, men anslår at NAV vil øke til 85 kroner til utgangen av året – selv om man justerer for den aldrende flåten.

«Den jevne flyten med kontantstrøm er ventet å fungere som medvind for Hafnia-aksjen, samtidig som at aksjen surfer på en bølge med utbyttebetalinger», skriver han.