<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fyller opp pengesekken etter refinansiering

Gassrederiet Flex LNG frigjør nye 2,1 milliarder kroner i kontanter etter å ha fullført refinansieringen av flåten.

Publisert 24. mars 2023 kl. 07.53
Oppdatert 24. mars 2023 klokken 09.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
REFINANSIERER: Her er adm. direktør Øystein Kalleklev i Flex LNG. Han er også arbeidende styreleder i gassrederiet Avanve Gas, som også er notert på Oslo Børs. Foto: Iván Kverme

 

Signeringen av låneavtalen på 290 millioner dollar for refinansieringen av gasskipene «Flex Freedom» og «Flex Vigilant» markerer slutten på Flex LNGs optimaliseringsprogram.

Øvelsen vil som tidligere varslet gi rederiet et kontant nettoproveny på 204 millioner dollar – vel 2,13 milliarder kroner etter dagens vekslingskurs. 

Ved utgangen av fjoråret hadde rederiet kontanter på 332 millioner, hvilket gjør at balansen i det minste vil få tilført nye 204 millioner dollar. 

Finansdirektør Knut Traaholt er fornøyd med å ha fullført refinansieringsprosessen på totalt 2 milliarder dollar etter planen – tross den seneste uroen i de finansielle markedene.

– Vi har i løpet av de seneste 16 månedene refinansiert alle skipene i flåten, som ikke bare har økt kontantbeholdningen med totalt 387 millioner dollar, men det har også betydelig redusert rentemarginene og forlenget tilbakebetalingsprofilen på første lånet til 2028, sier han.