<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny ledelse i Wallenius Wilhelmsen

Wallenius Wilhelmsen lanserer ny ledergruppe og justerer selskapsstrukturen. Den nye organisasjonen trer i kraft 30. mars. 

    Publisert 30. mars 2023 kl. 11.15
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 268 ord
    NY LEDELSE: Fra venstre på bildet: Gro Rognstad, Wenche Agerup og Anette M. Koefoed sammen med konsernsjef Lasse Kristoffersen. Foto: Catarina Bernardino

     

    – Hovedmålet er å styrke vår eksisterende virksomhet ved å fokusere på omstillingen mot nullutslipp samtidig som vi skalerer opp vår digitale ekspertise i å utvikle og levere tjenester til våre kunder samt opprettholde sikkerhet og etterlevelse, sier konsernsjef Lasse Kristoffersen i Wallenius Wilhelmsen.

    – Vi leverte rekordresultater i 2022. Vi ser fortsatt sterk etterspørsel etter våre tjenester og forventer også sterke resultater fremover. Den nye selskapsstrukturen vil gjøre oss i stand til å levere på kort sikt og hjelpe oss å utvikle våre ambisjoner på mellomlang til lang sikt. Vi vil lede an i å transformere shipping og logistikk mot en avkarbonisert, digital og robust fremtid, sier Kristoffersen videre.

    For å drive transformasjonen mot nye, rene energikilder har selskapet etablert en ny arbeidsgruppe, Orcelle Accelerator.

    «Målet er å sikre at vi starter overgangen i dag og kan introdusere nullutslipp, ende-til-ende-tjenester, innen 2027», skriver selskapet.

    – Vi ønsker å være en «shaper» i kampen mot klimaendringer. Det kan være en bil, en gravemaskin eller en batteripakke, de må alle være utslippsfrie i fremtiden. Frakt og logistikk må være nullutslipp, sier Kristoffersen.

    Teknologi og digitalisering står også i sentrum for den nye strategien.

    Den nye forretningsstrukturen består av en ny forretningsenhet for å utvikle og skalere nye digitale forsyningskjedeløsninger. Enheten Orcelle Accelerator for å sikre en raskere overgang mot grønt drivstoff.

    Den nye ledelsen i Wallenius Wilhelmsen i tillegg til Kristoffersen er som følger:

    • Chief Financial Officer – Torbjørn Wist
    • Chief People and Corporate Affairs Officer – Wenche Agerup
    • Chief Communications and & Marketing Officer – Anette M. Koefoed
    • Chief Technology and Information Officer – Gro Rognstad (fungerende)
    • Chief Customer Officer – Pia Synnerman
    • Chief Operating Officer Shipping – Xavier Leroi
    • Chief Operating Officer Logistics – Mike Hynekamp