<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-topp får sin andre jobb

Øystein Kalleklev tar formelt over som toppsjef i gassrederiet Avance Gas. Det gjør at han nå blir toppsjef i to John Fredriksen-rederier.

Publisert 24. apr. 2023 kl. 08.41
Oppdatert 24. apr. 2023 klokken 13.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
SJONGLERER FLERE BALLER: Øystein Kalleklev går fra å være arbeidende styreleder til adm. direktør i Avance Gas, samtidig som at han beholder toppjobben i Flex LNG. Foto: Iván Kverme

   

Helt siden Kristian Sørensen forlot jobben som adm. direktør i Avance Gas i mars i fjor, har Øystein Kalleklev sjonglert jobbene som arbeidende styreleder i rederiet og som toppsjef i LNG-rederiet Flex LNG.

Det skal han fortsette med, bare i en annen rolle. Nå tar Kalleklev formelt tar over som adm. direktør i LPG-rederiet, samtidig som at det bekreftes at han beholder toppjobben i Flex LNG.

Kalleklev vil  i tillegg tre inn som styremedlem i Avance Gas. Begge rederiene kontrolleres av John Fredriksen.

Omrokkeringen betyr at Avance Gas omsider har en komplett ledelse på plass igjen. Ledelsen vil sammen med Kalleklev bestå av finansdirektør Randi Navdal Bekkelund og kommersiell direktør Marius Foss.

Kraftig opptur

Flex LNG har vært en enestående lang suksess siden Kalleklev begynte som finansdirektør i oktober 2017 og senere adm. direktør fra august 2018.

Rederiet ble så sent som søndag kveld kåret av Finansavisen til den andre beste aksjen å eie de seneste ti årene. Avkastningen har vært på 2.222 prosent, som altså da inkluderer både kursoppgang og utbytter.

Flex LNG har sikret seg 60 år med kontraktsdekning og har ingen ledige skip før i 2027. Den stødige kursen har trolig åpnet opp for at Kalleklev kan ta på seg sin andre jobb for Fredriksen, og antageligvis er ønsket å gjøre Avance Gas til en like stor suksess.