<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nær 5 mrd. blåst bort

    Publisert 4. mai 2023 kl. 07.35
    Oppdatert 4. mai 2023 klokken 10.52
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 429 ord
    LA FREM TALL: CEO Lasse Kristoffersen i Wallenius Wilhelmsen. Wallenius Wilhelmsen

     

    Wallenius Wilhelmsen rapporterer sitt tredje beste EBITDA-resultat noensinne. Men tallene var langt svakere enn analytikerne hadde ventet. 

    I tidlig handel på Oslo Børs ramler Wallenius Wilhelmsen-aksjen torsdag over 15 prosent til 65,55 kroner. Det betyr at 4,8 milliarder kroner av selskapets børsverdi er forduftet i løpet av knappe to timer.

    Logistikkselskapet og bilskipsrederiet fikk et resultat på 398 millioner dollar i første kvartal, opp fra 309 millioner dollar i samme periode i fjor. Ifølge TDN Direkt var det rundt ni prosent lavere enn ventet.  I tidlig handel torsdag var aksjen ned 12,4 prosent til 67,80 kroner.

    Driftsinntektene på 1.255 millioner dollar var 7 prosent lavere enn i den siste tremånedersperioden i fjor. Målt mot sammme periode i fjor var det en økning på 9 prosent i omsetningen.

    – Markedet er fortsatt sterkt, selv om resultatene fra shipping er noe ned på grunn av lange ventetider ved havnene i Oceania, samt endring i netto drivstoffkostnader, sier konsernsjef Lasse Kristoffersen.

    – Logistikksegmentet fortsetter den positive utviklingen og etterspørselen etter shipping- og logistikktjenester fortsetter å være høy, sier Kristoffersen.

    Driftsresultatet endte på 250 millioner dollar, mot 177 millioner dollar i den første tremånedersperioden i fjor.  Før skatt ble resultatet 193 (180) millioner dollar og etter skatt 173 (177) millioner dollar. 

    Til sammenligning tjente selskapet 246 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor.

    Leverer flere tjenester

    I Australia førte de strenge biologiske sikkerhetstiltakene ifølge selskapet til betydelige utfordringer både for shipping og havneterminalene. Dette har påvirket antall seilaser ut fra Asia.

    – Men samtidig har dette gitt oss noen fordeler, fordi vi opplever en økt etterspørsel etter våre tjenester innenfor dekontaminering.

    – Dette viser robustheten i vår forretningsmodell, hvor vi leverer flere tjenester innenfor shipping og logistikksegmentet, sier Kristoffersen. 

    Han opplyser at etterspørselen i markedet er sterk til tross for den pågående økonomiske nedgangen. Wallenius Wilhelmsen forventer fortsatt høyt volum og en stram markedsbalanse i 2023. Kontraktsfornyelser og nye avtaler er forventet å ha positive effekter i andre og tredje kvartal. 

    Kina-oppgang

    – Men til tross for gode resultater og positive utsikter i 2023 er det usikkerhet knyttet til makrosituasjonen og den geopolitiske utviklingen. Kundene rapporterer sterk forventet vekst i 2023 og 2024. Ratene er bærekraftige, og en annen faktor som styrker de positive forventningene er de lovende produksjonstallene som kommer fra Kina, sier Kristoffersen.

    Wallenius Wilhelmsen kontrollerer en flåte på 128 bilskip.

    – Vi forventer å styrke vår finansielle posisjon ytterligere gjennom 2023. Dette vil gi oss muligheter til å levere på de finansielle målene og vår utbyttepolitikk, sier finansdirektør Torbjørn Wist.

    WALLENIUS WILHELMSEN

     

    (Mill.USD)1.kv./231.kv./22
    Driftsinntekter1.2551.149
    EBITDA398309
    Driftsresultat250177
    Resultat før skatt193180
    Resultat før skatt173177

    SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.30