<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere Pareto-sjef rykker inn i Euronav-styret

Den tidligere Pareto-sjefen Ole Henrik Bjørge har fått plass ved styrebordet i Euronav. Den vil han dele med blant andre skipsreder John Fredriksen.

Publisert 17. mai 2023 kl. 14.15
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 282 ord
STEMT INN: Ole Henrik Bjørge ble med Julie De Nul utvnevnt som styremedlemmer i det belgiske tankrederiet Euronav, der skipsreder John Fredriksen er storaksjonær, på generalforsamlingen 17. mai. Foto: Eivind Yggeseth

I en børsmelding onsdag fremgår det at Ole Henrik Bjørge er innvalgt som nytt styremedlem i tankredereiet Euronav i Antwerpen.

Han vil få en funksjonstid på to år, det vil også Julie De Nul, som også er innvalgt som nytt medlem. De erstatter Carl Trowell og Anita Odera, som begge har fullført en toårsperiode ved styrebordet.

Fra før av sitter blant andre Euronavs storaksjonær John Fredriksen i styret. Han eier aksjer i det belgiske rederiet både privat og via Frontline og kontrollerer 26,4 prosent.

Bjørge sluttet som adm. direktør i meglerhuset Pareto Securities på sensommeren i 2019 og ble da etterfulgt av Christian Jomaas. Han eier selskapet Nes Invest, som ved utgangen av 2021 hadde en bokført egenkapital på 222 millioner kroner.

Han sitter ellers i styrene i HitecVision, Hav Energy, OMP Capital og Ulstein Group.

Ny avgang

Samtidig fremgår det at juridisk direktør Egied Verbeeck går av på dagen i Euronav. Det oppgis at beslutningen er gjensidig, og at han vil være tilgjengelig frem til begynnelsen av juli.

Det skjer altså bare dagen etter at det ble kjent at Euronav-sjef Hugo De Stoop, etter over to tiår i rollen, går av med umiddelbar virkning. Den avgjørelsen skal også ha vært gjensidig, og flertallet av styret støttet beslutningen, uten at det ble gitt noen flere detaljer enn det.

Overfor shippingavisen TradeWinds sa De Stoop følgende: 

«Det var virkelig ikke en overraskelse, fordi det er svært vanskelig for en konsernsjef å fortsette å styre selskapet når en «25 prosent pluss» aksjonær ikke lenger har tillit til sjefen», sa han tirsdag.

De Stoop vil være tilgjengelig som seniorrådgiver frem til hans etterfølger er funnet. Finansdirektør Lieve Logghe tar over i mellomtiden, og vil fortsette som finansdirektør parallelt.