<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets spår utbyttefest

DNB Markets-analytiker Jørgen Lian har regnet på Klaveness Combination Carriers igjen. Han tror rederiet vil gi en utbytteavkastning på 17 prosent de neste årene.

Publisert 5. juni 2023 kl. 14.31
Oppdatert 5. juni 2023 klokken 14.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
SIER KJØP: DNB Markets-analytiker Jørgen Lian tar opp dekning av Klaveness Combination Carriers med en kjøpsanbefaling. Foto: Iván Kverme

 

Den 23. mai ble det kjent at Klaveness Combination Carriers (KCC) gjorde en emisjonen på 50 millioner dollar. KCC planlegger å bruke kapitalen til å bestille tre nye CABU-skip, som vil koste 182 millioner dollar. Resten skal bli finansiert med gjeld og kontanter. 

DNB Markets har fungert som finansiell rådgiver under emisjonen, og har nå gjenopptatt dekningen på selskapet. Analytiker Jørgen Lian spår en aksjekurs på 116 kroner og sier kjøp. Tidligere hadde han et kursmål på 136 kroner.

Kursmålet er basert på DNB Markets' estimerte verdijusterte egenkapital ett år frem i tid, tilsvarende 159 kroner pr. aksje ganger 0,9. I tillegg har meglerhuset tillagt aksjen en EV/EBITDA-multippel på åtte ganger 2024-estimatene og en forventet utbytteavkastning på 10 prosent.

Store utbytter

Mandag ble aksjen omsatt for 69,40 kroner etter et fall på snaut 0,9 prosent. Hittil i år er aksjen opp nærmere 17 prosent.

Videre estimerer DNB Markets en utbytteavkastning på hele 17 prosent i perioden 2023 til 2025. 

«KCC sin aksjonærvennlige strategi med fortsatt høyt utbytte bør gi betydelig inntjening til investorer», skriver Lian i analysen.  

Han trekker frem en rekke forhold som er gunstig for KCC. Det inkluderer begrenset verftskapasitet, inflasjonstrykk, tidlig fase av bullmarked for produkttankere, samt økte drivstoffpriser som følge av strengere miljøreguleringer.