<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Havila Shipping fikk et negativt resultat på 5,4 millioner

Finansposter sørger for et rødt kvartal for Havila Shipping.

Publisert 30. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
RØD BUNNLINJE: Njål Sævik er adm. direktør i Havila Shipping. Foto: Iván Kverme

 

I andre kvartal 2023 hadde Havila Shipping totale inntekter på 206 millioner kroner, ned fra 287,3 millioner kroner i samme periode i fjor. For et år siden registrerte rederiet 96,5 millioner kroner ved salg anleggsmidler.

Høyere fraktinntekter

«Fraktinntektene var i andre kvartal 43 millioner høyere enn første kvartal i år og 13 millioner høyere enn andre kvartal i fjor, til tross for at et skip ble solgt ut av flåten i januar i år. Spotmarkedet for både ankerhåndteringsfartøy og forsyningsfartøy har bidratt til økningen i fraktinntektene i tillegg til høyere inntekter fra inngåtte kontrakter», skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Havila Shipping fikk et driftsresultat på 63 millioner kroner, mot 139,3 millioner kroner året før. Netto finansposter i perioden var på minus 68 millioner kroner, hvor verdijustering av lån var på minus 67 millioner kroner.

Rød bunnlinje

Resultat før skatt var på minus 5,4 millioner kroner, mot et overskudd på 33,6 millioner kroner i andre kvartal 2022. Nettoresultatet endte også på minus 5,4 millioner kroner, mot et overskudd på 32,7 millioner kroner for et år siden.

Rederiet hadde pr. 30. juni 17 fartøy som opereres fra Fosnavåg, hvorav seks for eksterne eiere. Flåteutnyttelsen var på 90 prosent i andre kvartal 2023.