<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordrater

Höegh Autoliners opprettholder momentumet, og landet rekordrater i september.

Publisert 6. okt. 2023 kl. 07.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
I GODT DRIV: Höegh Autoliners, ledet av Andreas Enger. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Höegh Autoliners fraktet 1,3 millioner kubikkmeter (cbm) last på pro rata-basis i september og 3,9 millioner cbm i løpet av de tre siste månedene, går det frem av en børsmelding fredag.

Gjennomsnittlig bruttorate i september var 94,20 dollar pr. cbm, 7,9 prosent høyere enn snittraten i andre kvartal. De siste tre månedene ga en snittrate på 90,50 dollar pr. cbm. Nettoraten var i snitt 80,50 dollar pr. cbm i september, 7,3 prosent opp sammenlignet med andre kvartal. Siste tre måneder var nettoraten i snitt 78,70 dollar pr cbm.

Rekordrater

HH/BB (High & Heavy and Break-Bulk)-andelen av volumer fraktet i august var 28 prosent, mot 26 prosent de siste tre månedene.

– Vi avsluttet tredje kvartal med det samme momentumet vi har sett gjennom kvartalet. Det generelle fraktmarkedet er sterkt og viser ingen svakhetstegn, og vi fortsetter å betjene kundene og fylle skipene på alle seilinger, sier Höegh Autoliners-sjef Andreas Enger i en kommentar. 

– September ga oss den høyeste nettoraten noensinne, og forklares av en god lastemiks støttet av en økning i transportert HH/BB-volum. Totalt transportert volumet ble igjen noe negativt påvirket av overbelastninger i havner, hvilket medfører lengre reiser, fortsetter han.