<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pumper ut utbytte

Flex LNG fortsetter å pumper ut utbytte til aksjonærene i et brennhett LNG-marked

Publisert 8. nov. 2023 kl. 07.03
Oppdatert 8. nov. 2023 klokken 07.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 355 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Øystein Kalleklev i FLEX LNG. Foto: Iván Kverme

 

Saken oppdateres.

Flex LNG fikk et resultat på 45,1 millioner dollar i tredje kvartal, sammenlignet med 39 millioner dollar i andre kvartal. Justert for engangseffekter endte resultatet på 36,1 millioner dollar. Omsetningen i LNG-rederiet summerte seg opp til 94,6 millioner dollar, som var i den øvre enden av guidingen som selskapet kom med da andre kvartalstallene ble lagt frem i august.

Utbyttet i kvartalet ble denne gangen økt fra 0,75 til 0,875 dollar pr. aksje. Så langt i år har selskapet dermed betalt ut 130 millioner dollar i utbytte. I fjor kunne aksjonærene i Flex LNG glede seg over en utbytteutbetaling på hele 205 millioner dollar.

Rekordsterkt marked

Spotratene i LNG-markedet var tidlig i sommer nede i rundt 60.000 dollar dagen. I høst har markedet, nærmest som vanlig, strammet seg til igjen og siden midten av september har det vært eventyrrater. Spotratene har i lange perioder ligget på rundt 200.000 dollar dagen og det er ingen tegn til svekkelse i markedet.

Flex LNG gikk som en kule på børsen i 2021 med en oppgang på hele 165 prosent. Oppturen fortsatt også lagt inn i 2022 og aksjen steg med nye 75 prosent fra årsskiftet og frem til sensommeren. Like stort trykk i aksjen har det ikke vært siden selskapet sikret seg langsiktige kontrakter på 12 av i alt 13 skip.

Kjedelig

— Vi er blitt litt som Ole Bjart. Kjedelig, men profitabel, sa Flex LNG-sjef Øystein Kalleklev til Finansavisen i fjor sommer.

Ordredrereserven for flåten er dermed kommet opp i minimum 54 år, som kan komme opp i 80 år hvis alle opsjonene blir erklært. Flex LNG har kun Flex Artemis igjen i spotmarkedet. Artemis ble høsten 2019 sluttet på en fem års spotorientert rate

Ultrakjedelig har det imidlertid langt fra vært for Flex LNG-aksjonærene det seneste året. Rederiet har fortsatt å øse ut utbytte og det har også vært ganske friske svingninger i aksjekursen. I april var kursen oppe i 375 kroner, mens den tre måneder senere falt ned i 305 kroner. I høst har det stort sett tikket jevnt og trutt oppover og tirsdag ble aksjen omsatt på nivåer rundt 344 kroner. Det priser Flex LNG til 18,7 milliarder kroner.