<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Awilco Drilling tilkjent 43 millioner dollar

I april tapte Awilco Drilling den første av to voldgiftssaker mot Keppel FELS i Singapore. Torsdag fikk riggselskapet derimot medhold. 

  Publisert 23. nov. 2023 kl. 19.58
  Oppdatert 23. nov. 2023 klokken 20.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 179 ord
  Kansellert: Bildet viser det som skulle bli Awilco Drillings nye rigg, «Nordic Winter». I 2020 ble utbyggingen kansellert. Foto: Awilco

   

  Awilco Drilling har fått medhold i den andre av to voldgiftssaker mot Keppel FELS-verftet og er tilkjent 43 millioner dollar.

  I april tapte Awilco Drilling den første av to voldgiftssaker mot Keppel FELS i Singapore. Torsdag fikk riggselskapet medhold i sitt erstatningskrav og ble tilkjent 43 millioner dollar pluss renter og omkostninger.

  Etter salget av de to halvt nedsenkbare boreriggene «WilHunter» og «WilPhoenix» består driften i Awilco Drilling bare av voldgiftssakene.

  Voldgiften kom etter at byggingen av de to riggene «Nordic Winter» og «Nordic Spring» ble kansellert i 2020. Awilco Drilling har hele tiden ment at selskapet hadde krav på å få tilbakebetalt det som var innbetalt, 98 millioner dollar – over 1 milliard kroner med dagens valutakurs, pluss renter.

  Hvorfor voldgiftsretten kommer til et annet resultat i den andre saken enn i første runde er uklart. Det har ikke lykkes Finansavisen å få noen kommentar fra Awilco Drillings juridiske direktør Eric Jacobs.

  Aksjen ble sist handlet til 4,65 kroner på Oslo Børs. Det verdsetter selskapet til 68 millioner kroner.

  Gjennom Awilhelmsen Offshore er Awilhelmsen-gruppen største eier i Awilco Drilling med 54 prosent av aksjene.