<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Capesizeratene opp 24 prosent den siste uken

Dårlig vær i Kina bidrar til å skape forstyrrelser i markedet.

  Publisert 24. jan. 2024 kl. 15.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 212 ord
  ONSDAG: Baltic Dry-indeksen stiger 2,3 prosent. Foto: Bergesen

    -   -   -  

  Onsdag stiger capesizeratene 2,2 prosent til 17.800 dollar, ifølge tall fra Clarksons. I løpet av den siste uken har dermed capesizeratene gått opp 23,7 prosent mens de er ned 36,9 prosent i løpet av den siste måneden.

  Onsdag stiger panamaxratene 2,3 prosent til 14.500 dollar mens supramaxratene er opp 0,5 prosent til 11.400 dollar.

  Dårlig vær

  «Brasilianske jernmalmeksporter og bauxitt-eksporter fra Guinea har hatt en god start på året, men ifølge meglerrapporter har aktiviteten falt denne uken. Meglere rapporterer også at dårlig vær i Kina skaper noen forstyrrelser og støtter markedet. Flere forstyrrelser kan oppstå på østkysten av Australia da syklonen Kirrily forventes å treffe land i morgen», skriver Clarksons i en rapport.

  På Oslo Børs stiger Golden Ocean 2,2 prosent, 2020 Bulkers er opp 3,8 prosent, Belships stiger 4,3 prosent mens Jinhui Shipping er ned 1,4 prosent.

  Baltic Dry-indeksen, som viser inntjeningsnivået for frakt av tørrlast som kull, korn og jernmalm, stiger 2,3 prosent til 1.507 poeng. Indeksen, som utarbeides av London-baserte Baltic Exchange, var oppe i all-time high 20. mai 2008, da den nådde 11.793 poeng, mens all-time low fant sted 10. februar 2016, da den var nede i 290 poeng. Baltic Dry-indeksen betraktes som en indikator for global økonomisk aktivitet, da den reflekterer etterspørselen etter frakt av råvarer.