<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nær rekordrater

Höegh Autoliners opprettholder momentumet, og ratene holdt seg nær toppen i mars.

Publisert 5. apr.
Oppdatert 5. apr.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
STERKE RATER: Fra Höegh Autoliners, ledet av Andreas Enger. Foto: Thomas Bjørnflaten

Höegh Autoliners fraktet 1,2 millioner kubikkmeter (cbm) last på pro rata-basis i mars og 3,3 millioner cbm i løpet av de tre siste månedene, går det frem av en børsmelding fredag.

Gjennomsnittlig bruttorate i mars landet på 98,70 dollar pr. cbm, 3,3 prosent høyere enn snittraten i fjerde kvartal. De siste tre månedene ga en snittrate på 98,30 dollar pr. cbm. Nettoraten var i snitt 84,40 dollar pr. cbm i mars, 1,1 prosent opp sammenlignet med fjerde kvartal. Siste tre måneder var nettoraten i snitt 83,60 dollar pr. cbm.

Rater nær toppen

HH/BB (High & Heavy and Break-Bulk)-andelen av volumer fraktet i mars var 23 prosent, og 25 prosent de siste tre månedene.

– Volumene økte noe i mars sammenlignet med januar og februar, men påvirkes fortsatt negativt av den pågående situasjonen i Rødehavet som medfører lengre reiser og en mindre optimal handels- og lastemiks. Oppnådde snittrater er nær toppen, grunnet både et vedvarende sterkt spotmarked og en sterkere kontraktsportefølje, sier Höegh Autoliners-sjef Andreas Enger i en kommentar. 

– Vi må prioritere strengt i denne situasjonen, og det å betjene våre kjernekunder har høyeste prioritet. Den tragiske ulykken utenfor havnen i Baltimore, forventes å ha mindre innvirkning på vår evne til å betjene våre kunder, ettersom vi vil omdirigere lasten til andre havner i området, legger han til.