<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SFL kjøper Stolt-skip

SFL Corporation kjøper to nye kjemikalietankere som går rett inn på lange kontrakter med Stolt Tankers.

Publisert 23. apr. 2024 kl. 09.32
Oppdatert 23. apr. 2024 klokken 16.04

SFL Corporation kjøper to 33.000 dødvekttonns LNG «dual-fuel» kjemikalietankere for samlet rundt 114 millioner dollar, går det frem av en børsmelding. 

Skipene, som er fra 2022/23 og utstyrt med rustfrie ståltanker, er sikret på lange kontrakter med tilknyttede selskaper av Stolt Tankers. Begge vil bli sysselsatt i minimum åtte år. Ett av dem vil være på en fast TC-rate, mens det andre vil bli sysselsatt i en pool med tilsvarende store skip.

Førstnevnte har forlengelsesopsjoner på opptil tre år, i tillegg til kjøpsopsjoner etter år fem og åtte – og er underlagt en overskuddsdelingsmekanisme med SFL.

– Gunstig marked

Det skipseiende selskapet, der John Fredriksens Hemen Holding er største eier med rundt 20 prosent av aksjene, forventer å overta eierskapet i skipene mellom juni og august.

– Vi er glade for å bygge et nytt kundeforhold med Stolt-Nielsen som har en markedsledende posisjon i frakt av avanserte kjemikalier. Markedsdynamikken for kjemikalietanker i rustfritt stål er også veldig gunstig nå, med stødig underliggende etterspørselsvekst, aldrende flåte og en begrenset ordrebok, sier SFL-sjef Ole B. Hjertaker i en kommentar.

Stolt-Nielsen-sjef Udo Lange påpeker at «den attraktivt prisede tonnasjen» bidrar til å senke aldersprofilen og karbonintensiteten i rederiets flåte.