<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vendepunkt i indeksen og 9 shippingaksjer

Shippindeksen og 9 shippingaksjer utvikler store og små vendepunktsformasjoner. 4 aksjer har brutt den stigende trenden (oppdatert 11. juli med én aksje til – Belships).

Publisert 10. juli
Oppdatert 11. juli
Lesetid: 5 minutter
Artikkellengde er 1152 ord
SHIPPING: Det utvikles vendepunktformasjoner i indeksen og ni shippingaksjer. I tre tankaksjer er formasjonen allerede på plass. Her er «DHT Leopard», som er en av rederiets 300.000-tonnere.  Foto: Laurie K Gilbert / DHT Holdings

Shippingindeksen på Oslo Børs kan være i ferd med å utvikle en stor vendepunktsformasjon. Det kommer i kjølvannet av, og samtidig som, flere tungvektere i shippingsegmentet har utviklet, og kan være i ferd med å utvikle, tilsvarende formasjoner. Hode-skulder-formasjoner og doble-topp-formasjoner.

SHIPPINGINDEKSEN: Den doble-toppen er ikke ferdig enda, men faller den gjennom halslinjen på 409-nivået kan det åpne for fall til bunnen i trenden og 200 dagers glidende gjennomsnitt. Et trendbrudd og testing av den tekniske støtten på 371- og 353-nivået kan da heller ikke utelukkes.For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, bryte tilbake over 50-nivået og den fallende trendlinjen i RSI-chartet. Chart: Tradingview / Finansavisen

Søndag oppdaterte vi på hode-skulder-formasjonen i Frontline-aksjen og den mulige doble-toppen i  Wallenius Wilhelmsen-aksjen.

1. juli gjorde vi oppmerksom på en hode-skulder-formasjon i Okeanis Eco Tankers-aksjen , som nå har utviklet seg videre. Himalaya Shipping-aksjen har også utviklet en hode-skulder-formasjon. I Golden Ocean-aksjen er den også kommet langt. I DHT-aksjen på New York-børsen også.

Det er kan også være i ferd med å utvikles en dobbel-topp både i Høegh Autoliners-aksjen og i Belships-aksjen. Alle chart er utbyttejustert.

Trendbrudd i Frontline

Bunnlinjen i den stigende trenden og halslinjen i hode-skulder-formasjonen på 262-nivået er brutt. Det har utløst salgssignal med potensial ned mot 222 kroner. Det trenger ikke bli tatt ut, men det er det teorien bak denne formasjonen åpner for.

FRONTLINE: Aksjen har utviklet en hode-skulder-formasjon og brutt den stigende trenden. Chart: Tradingview / Finansavisen

Aksjen tester nå 200 dagers glidende gjennomsnitt. Brudd ned kan gi testing av den tekniske støtten på 243-nivået. Neste tekniske støtte kommer ned mot 220-nivået.

For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, bryte 50-nivået og den fallende trendlinjen i RSI-chartet.

Teorien tilsier også at den brutte halslinjen kan bli testet før aksjen eventuelt faller videre.

Okeanis tester positiv undertone

Halslinjen i hode-skulder-formasjonen på 328-nivået er brutt. Det har utløst salgssignal med potensial ned mot 287 kroner. Det trenger ikke skje, men det er det teorien bak denne formasjonen åpner for.

Aksjen nærmer seg 200 dagers glidende gjennomsnitt. Brudd ned kan gi testing av den tekniske støtten på 312-nivået. Neste tekniske støtte kommer ned mot 302,50-nivået, før aksjen eventuelt faller videre mot 287-nivået.

OKEANIS: Aksjen har utviklet en hode-skulder-formasjon. Chart: Tradingview / Finansavisen

Teorien tilsier også at den brutte halslinjen kan bli testet før aksjen eventuelt faller videre.

For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, bryte 50-nivået og den fallende trendlinjen i RSI-chartet. Den positive undertonen i RSI-chartet holder foreløpig. Fortsetter det kan det bremse fallet i begge chartene.

DHT rett ned

Aksjen har brutt bunnlinjen i den stigende trenden, halslinjen i hode-skulder-formasjonen på 11,30-nivået og 200 dagers glidende gjennomsnitt. Det kan åpne for fall mot 10,44-nivået og kanskje 10,05-nivået. Det trenger ikke skje, men det er det teorien bak denne formasjonen åpner for.

Teorien tilsier også at den brutte halslinjen kan bli testet før aksjen eventuelt faller videre.

Den positive undertonen i RSI-chartet er også brutt. For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, bryte den fallende trendlinjen og 50-nivået i RSI-chartet.

DHT: Aksjen har utviklet en hode-skulder-formasjon og brutt den stigende trenden. Chart: Tradingview / Finansavisen

Hafnia utvikler mulig dobbel-topp

Aksjen ligner på shippingsindeksen. Den litt skjeve doble-toppen er ikke ferdig enda, men faller den gjennom halslinjen på 79,65-nivået kan det åpne for fall til bunnen i trenden og 200 dagers glidende gjennomsnitt. Et trendbrudd og testing av den tekniske støtten på 73-nivået og 68,30-nivået kan da heller ikke utelukkes.

HAFNIA: Aksjen kan være i ferd med å utvikle en litt skjeve dobbel-topp. Chart: Tradingview / Finansanvisen

Den positive undertonen i RSI-chartet er også brutt. For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, bryte tilbake over 50-nivået og den fallende trendlinjen i RSI-chartet.

Trendbrudd i Golden Ocean 

Aksjen har brutt bunnlinjen i den stigende trenden, korrigert tilbake mot den brutte trenden, snudd ned igjen og utviklet en hode-skulder-formasjonen med halslinje på 140-nivået, som testes nå.

GOLDEN OCEAN: Aksjen har brutt den stigende trenden og utviklet en hode-skulder-formasjon. Chart: Tradingview / Finansavisen

Brudd ned vil utløse salgssignal og åpne for fall ned mot 200 dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske støtten på 129-nivået. Neste tekniske støtte kommer ned mot 116 kroner og den tekniske støtten på 110-nivået.

Den positive undertonen i RSI-chartet er foreløpig intakt. For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, og bryte den fallende trendlinjen og 50-nivået i RSI-chartet.

Trendbrudd i Himalaya Shipping 

Aksjen har brutt bunnlinjen i den stigende trenden, korrigert tilbake mot den brutte trenden, snudd ned igjen og utviklet en hode-skulder-formasjonen med halslinje på 8,30-nivået (dollar), som testes nå.

HIMALAYA SHIPPING: Aksjen har brutt bunnlinjen i den stigende trenden og utviklet en hode-skulder-formasjon Chart: Tradingview / Finansavisen

Brudd ned vil utløse salgssignal og åpne for fall ned mot 200 dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske støtten på 7,77-nivået. Neste tekniske støtte kommer ned mot 7,30-nivået

Den positive undertonen i RSI-chartet er brutt. For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, og bryte den fallende trendlinjen og 50-nivået i RSI-chartet.

Mulig dobbel-topp i Wallenius Wilhelmsen

Den doble-toppen er ikke ferdig utviklet enda. Det er teknisk støtte på 99-nivået og ved 200 dagers glidende gjennomsnitt, før halslinjen kommer innen rekkevidde.

WALLENIUS WILHLEMSEN: Aksjen utvikler en mulig dobbel-topp-formasjon. Chart: Tradingview / Finansavisen

Bryter aksjen halslinjen på 93,40-nivået, kan det åpne for fall til bunnen i trenden, og kanskje den tekniske støtten på 81,50-nivået. Potensialet er i henhold til teorien i så fall ned mot den tekniske støtten på 72-nivået.

For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, bryte tilbake over 50-nivået og den fallende trendlinjen i RSI-chartet.

Et mulig vendepunkt Høegh Autoliners

Den doble-toppen er ikke ferdig utviklet enda. Det er teknisk støtte på 114,40-nivået og 111,40-nivået før halslinjen kommer innen rekkevidde.

HØEGH AUTOLINERS: Aksjen kan være i ferd med å utvikle en dobbel-topp-formasjon. Chart: Tradingview / Finansavisen

Bryter aksjen halslinjen på 108,50-nivået, kan det åpne for fall til bunnen i trenden, og kanskje 200 dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske støtten på 100-nivået. Potensialet fra en ferdig utviklet vendepunktsformasjon er i henhold til teorien i så fall ned mot den tekniske støtten på 90,50-nivået.

Den positive undertonen er brutt. For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, bryte tilbake over 50-nivået og den fallende trendlinjen i RSI-chartet.

Dobbel topp i Belships?

Den doble-toppen er ikke ferdig utviklet enda. Det er teknisk støtte på 23-nivået før halslinjen på 22,35-nivået kommer innen rekkevidde.

BELSHIPS: Det kan være en dobbel-topp under utvikling i hovedchartet. Chart: Tradingview / Finansavisen

Bryter aksjen halslinjen på 22,35-nivået, kan det åpne for fall mot den tekniske støtten på 19,35-niovået. Underveis vil det i så fall være teknisk støtte, som kan bremse og kanskje sende aksjen opp igjen, ved 200 dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske støtten på 20-nivået. 

Den positive undertonen er intakt. For å snu den fallende tendensen må RSI begynne å sette stigende bunner, bryte tilbake over 50-nivået og den fallende trendlinjen i RSI-chartet.

Flere tekniske analyser

Denne kommentaren skal ikke anses som investeringsrådgivning, og Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.