<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SalMar seiler opp som favoritt etter oppdateringer

SalMar er favoritt etter laksesektoroppdatering fra både Pareto Securities og Danske Bank

    Publisert 13. jan. 2023 kl. 14.00
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 400 ord
    Finansdirektør Ulrik Steinvik og konsernsjef Frode Arntsen Foto: Iván Kverme

     

    Pareto Securities gjentar sin overvektanbefaling på laksesektoren i forkant av rapporteringssesongen for fjerde kvartal, melder TDN Direkt.

    Det fremgår av en sektoroppdatering fredag.

    «Seneste biomassetall, vekstutsikter fra nye lisenser og tall for smoltutsetting peker mot en stram markedsbalanse som støtter høye priser i 2023 og utover», skriver meglerhuset.

    Ifølge ananlytikerne er det endelige skatteregelutfallet i Norge fortsatt usikkert.

    «Våre toppvalg på vei inn i 2023 er fortsatt Mowi og Austevoll Seafood, men vi fremhever SalMar som et spennende selskap med betydelig oppsidepotensial gitt eventuelle positive endringer i grunnrenteskatten», skriver meglerhuset videre.

    Analytikerne har nedjustert sine estimater for det globale tilbudet, drevet av lavere forventede volumer fra Norge, Chile, Storbritannia og Canada. Meglerhuset forventer nå at den globale tilbudsveksten vil ligge på 2 prosent i 2023 og 4 prosent i 2024.

    Spotprisen for i år estimeres til 80 kroner pr. kilo og 82 kroner pr kilo for neste år, mens produksjonskostnadene ventes å nå 50 kroner kiloen i 2023/2024.

    Kursmålet på Salmar oppjusteres fra 400 kroner til 440 kroner. Kjøpsanbefalingen fastholdes. Samtidig justerer analytikerne kursmålet på Mowi fra 210 kroner til 200 kroner. Kjøpsanbefalingen fastholdes.

    Kursmålet på Bakkafrost oppjusteres fra 590 kroner til 540 kroner, og holdanbefalingen fastholdes.

    Danske bank

    Sjømatanalytiker Wilhelm Røe i danske bank er også bull på laks.

    Sjømatanalytiker Wilhelm Dahl Røe i Danske Bank. Foto: Danske Bank

    I en fersk analyse skrur han opp lakseprisestimatene fra 74,5 til 77,5 kroner pr. kilo for i år, og fra 73 til 78 kroner pr. kilo for 2024.

    Bakkafrost nedgraderes fra kjøp til hold, men kursmålet jekkes opp fra 554 til 631 kroner, samtidig kommer det en kjøpsanbefaling på Mowi og aksjen oppjusteres fra 172 til 196 kroner.

    SalMar er også her favoritten, og kursmålet høynes fra 376 til 479 kroner.

    Med oppkjøpet av NTS og Norway Royal Salmon (NRS) vil SalMar kunne bli verdens nest største oppdretter målt i slaktevolum. Røe mener det ligger store muligheter for forbedring av lisensutnyttelse hos de nye eiendelene til SalMar, og at dette gjør aksjen ekstra spennende.

    DNB

    – Vi foretrekker de mer defensive sektorene som helse og essensielle forbruksvarer, som for eksempel sjømat. Disse sektorene vil holde seg bra selv om veksten i økonomien går ned, utalte aksjestrateg Paul Harper i DNB til Finansavisen forrige uke.

    Budskapet til Harper gjenspeiles tydelig i DNBs sjømatanalytiker Stein Alexander Aukners ferske sektoroppdatering. Han har 10 av 13 sjømataksjer på kjøp, mens kun tre aksjer har holdanbefaling.