<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gustav Witzøe: Sønnen kommer ikke til å være en del av driften

29-årige Gustav Magnar Witzøe, som har fått overført det meste av eierskap i Salmar, kommer ikke til å være en del av driften i lakseselskapet.

  Publisert 16. jan. 2023 kl. 07.35
  Oppdatert 16. jan. 2023 klokken 09.05
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 407 ord
  VIL FORVALTE: Sønnen til Gustav Witzøe, Gustav Magnar Witzøe, er mer interessert i en modellkarriere enn en laksekarriere. Finansavisen

  – Jeg har en sønn som har vært tydelig på at han fremover ser for seg en aktiv forvaltningsrolle, fremfor å være med i produksjonen, som jeg har vært. Så har vi fantastiske ansatte. De må få slippe til, sier Salmar-grunnlegger Gustav Witzøe (69) til Intrafish.

  Sønnen til Witzøe, Gustav Magnar Witzøe, er 29 år, bor i Trondheim og satser for fullt på en modellkarriere. 

  Han har også fått overført det meste av formue og eierskap i selskapet, og er Norges rikeste med en ligningsformue på 19,8 milliarder kroner i 2021. Men han kommer ikke til å være involvert i driften av verdens nest største lakseselskap.

  På spørsmål om hvor lenge 69-åringen kommer til å være involvert i selskapet, svarer han:

  – Jeg tror ikke jeg kommer til å klare å slutte, jeg har holdt på med dette siden tidenes morgen, sier han til nettstedet.

  Utelukker ikke Sveits

  Sønnen jobbet i en kort periode som røkter på et av anleggene til Salmar, men i dag er han ikke involvert i verken drift eller styret.

  Intrafish spør om sønnen har planer om å flytte til nypopulære Sveits:

  – Det må du høre med han om. Han er myndig, svarer faren.

  Salmar-gründeren er derimot klar på at de ikke kommer til å flagge ut.

  – Nei, når du har fått så mange grå hår, er det andre himmellegemer man skal flagge ut til. Men blir regjeringens forslag stående blir det mindre igjen til investeringer, og mindre attraktivt å investere de reduserte inntektene i Norge.

  – Det blir ikke flytting til Sveits på deg privat heller?

  – Nei, man vet jo aldri. Det er mange som flytter til Sveits, og for oss i Kverva-sfæren kunne vi i så fall årlig ha beholdt flere hundre millioner kroner i våre selskaper for å skape arbeidsplasser og industri i Norge.

  Gjennom Witzøe-familiens investeringsselskap Kvarv kontrollerer de fortsatt størsteparten av lakseselskapet.

  – Mer lønnsomt å gå til andre land

  Witzøe går hardt ut mot regjeringens forslag på grunnrenteskatt, som vil tredoble skattene til over 60 prosent.

  – Det virker for meg som det offentlig ikke mener det er så viktig dette her. Med grunnrente og det som er omkring nå, er det mer lønnsomt å gå til andre land, sier gründeren.

  – Jeg håper fortsatt at vi har politikere i Norge som ikke ønsker å inndra store deler av investeringskapitalen på norskekysten, men tar til fornuft og innser at vi må ha noe å leve av også etter oljen, legger han til.