<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økte salget med 82 prosent: – Klare for fase 2

Kingfish Company gjorde det bedre i fjerde kvartal. Nå er selskapet klare for fase 2.

Publisert 19. jan. 2023 kl. 08.33
Oppdatert 19. jan. 2023 klokken 12.20
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 270 ord
TALL: The Kingfish Company legger frem tall. Her fra oppdrettsanlegget.  Foto: The Kingfish Company

 

Sjømatselskapet Kingfish Company leverte vekst i salget på hele 34 prosent sammenlignet med tredje kvartal til 5 millioner euro – 53,7 millioner kroner. For helåret 2022 økte salget med 82 prosent fra året før.

Her er noen høydepunkter fra kvartalet:

  • Selskapet melder om rekordvolumer i slakting og vekst på 395 tonn i fiskearten Dutch Yellowtail, også kalt kingfish som selskapsnavnet er tatt fra.
  • Kingfish har også hentet 35 millioner euro – 376 millioner kroner – i en emisjon i fjerde kvartal.
  • Vincent Erenst er foreslått som konsernsjef fra 6. februar.

– Vi er stolte over fem år med suksessfull drift og ingen massedød. Vi er nå klare for å satse på fase 2, sier Hans den Bieman, midlertidig konsernsjef i selskapet.

BEDRING: Kingfish Company melder om stadig bedring i tallene. Foto: Kingfish Company

Klar for fase 2

Kingfish skriver i sin handelsoppdatering at produktiviteten ved oppdrettsanleggene går opp. De har nå 0,78 kg fisk pr. kubikkmeter vann, hvilket er en oppgang på 6 prosent fra tredje kvartal. 

Selskapet har nå nådd full kapasitet i fase 1-produksjonen, og vil nå starte på fase 2. Det innbefatter at selskapet nå har satt yngel for fase 2 og venter å starte produksjon i første kvartal 2023. 

Kingfish melder også om at selskapet i desember fikk bygningstillatelse i Maine i USA. Stamfisk har blitt sendt til USA og gjør det godt og vokser fort, ifølge meldingen.