<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Altor-selskap i trøbbel

Det chilenske oppdrettsselskapet Nova Austral med Altor på eiersiden, er i brudd med lånevilkårene og ber nok en gang om kreditors nåde.

  Publisert 4. mars 2023 kl. 14.39
  Oppdatert 4. mars 2023 klokken 14.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 157 ord
  I TRØBBEL: Nova Australs gjeld er i mislighold. Foto: Dreamstime

  Den chilenske lakseoppdretteren Nova Austral, som har obligasjoner notert på Oslo Børs, skriver i en børsmelding lørdag at selskapet fortsatt har operasjonelle utfordringer og begrenset likviditet.

  Nova Austral skriver videre at det over noe tid har vært i diskusjoner med obligasjonseierne om en restruktuering. Selskapet sliter i dag med å nå kravet til arbeidskapital.

  Selskapet har foreløpig fått lettelser i renter og avdrag på de sikrede obligasjonene, men i børsmeldingen lørdag går det frem at kreditorene ikke er villige til å fortsette dette.

  Det betyr at Nova Australs og datterselskapet Pisciculturas gjeld er i mislighold, skriver selskapet.

  Kreditorene har foreløpig ikke tatt grep, men understreker at det kan skje når som helst. Selskapet vil fortsette diskusjonene med obligasjonseierne for å prøve å finne en løsning.

  I en børsmelding i oktober skrev selskapet at private equity-selskapet Altor har kjøpt Bain Capitals eierandel i Nova Austral. Ifølge bransjeavisen Intrafish kjøpte Altor og Bain Nova Austral sammen i 2014 etter konkursen i den spanske fiskerigiganten Pescanova.