<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Partnerskap utløser lakserally

Måsøval Eiendom legger Ice Fish Farm-aksjene inn i et nytt holdingselskap, der en ny islandsk partner tar over 29 prosent eierandel. 

Publisert 8. mars 2023 kl. 10.22
Oppdatert 8. mars 2023 klokken 11.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 357 ord
MÅSØVAL FANT PARTNER: Til sin aksjepost i Ice Fish Farm. Her et av selskapets oppdrettsanlegg på Island. Foto: Steinar Johansen

 

17. november i fjor ble det kjent at majoritetsaksjonær i Ice Fish Farm, Måsøval Eiendom, hadde hyret inn ABG Sundal Collier for å utrede strategiske alternativer for aksjeposten. Ifølge en børsmelding onsdag er strategisk partnerskap nå inngått med Ísfélag Vestmannaeyja for eierandelen i Ice Fish Farm.

Holdingselskap

Partnerskapet har etablert Austur Holding AS som skal eie aksjer i Ice Fish Farm. Ved inngåelsen av avtalen skal Austur eie

  1. alle 51,36 millioner aksjer i Ice Fish Farm, tidligere eid av Måsøval Eiendom, og 
  2. aksjonærlån gitt av Måsøval Eiendom til Ice Fish Farm. 
FORNØYD: Styreleder Lars Måsøval i Måsøval Eiendom. Foto: Måsøval Eiendom

Dessuten er det avtalt mellom partene at Austur vil tegne aksjer i henhold til sin pro-rata andel i den kommende kapitalinnhentingen annonsert av Ice Fish Farm 27. februar, for å forsvare sin eierandel på drøyt 56 prosent.

Ísfélag Vestmannaeyja skal tegne seg for nye aksjer og kjøpe eksisterende aksjer i Austur, noe som vil bringe deres eierandel av Austur opp i 29,3 prosent.

Saftig premie

– Ísfélag Vestmannaeyja er et suksessrikt familieeid selskap med en lang, imponerende historie og dype røtter i islandsk sjømatsektor. Selskapet har mange likhetstrekk med oss, og verdier på linje med våre. Ísfélag Vestmannaeyja vil styrke aksjonærbasen i Ice Fish Farm og bli en verdifull interessent vi tror vil bidra til vår fremtidige suksess på østkysten av Island, sier styreleder i Måsøval Eiendom, Lars Måsøval, i en kommentar.

Transaksjonen, som verdsetter aksjene i Ice Fish Farm til 43 kroner stykket, forventes fullført rundt 10. mars.

På kurs 43 kroner er Ice Fish Farm priset til over 3,9 milliarder kroner. Kursen representerer en premie på hele 65 prosent i forhold til tirsdagens sluttkurs på 26 kroner i Ice Fish Farm. Aksjen spretter opp 25 prosent til 32,50 kroner på Euronext Growth onsdag formiddag.