<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Atlantic Sapphire vil hente 540 millioner

Atlantic Sapphire vil hente 50 millioner dollar, vel 540 millioner kroner, i en rettet emisjon. Emisjonskursen settes til 5 kroner per aksje.

    Publisert 16. mars 2023 kl. 16.35
    Oppdatert 16. mars 2023 klokken 22.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord
    Innendørsoppdretteren Atlantic Sapphire henter penger. Foto: Atlantic Sapphire

     

    Våpendragerne DNB og Carnegie har på forhånd «mottatt indikasjoner på interesse for å tegne seg» i den rettede emisjonen, ifølge en melding.

    Atlantic Sapphires sluttkurs torsdag var 6,48 kroner, noe som tilsvarer en emisjonsrabatt på 22,80 prosent.

    Nettoprovenyet fra emisjonen vil brukes til å gi selskapet nok finansielt rom, inkludert en buffer, til å oppnå stabil produksjon i fase 1-utbyggingen av oppdrettsanlegget. Alt som er igjen i bufferen kan bli omdisponert til å brukes til å finansieringen i fase 2-utvidelsen, ifølge selskapet.

    Atlantic Sapphires oppdrettsanlegg skal bygges ut i flere faser. Nå er altså målsettingen å få til produksjon i den delen av anlegget før de går i gang med å bygge ut fase 2.

    På forhånd har Nordlaks tegnet seg for 10 millioner dollar, Strawberry Equities for 6,5 millioner dollar, Blue Future (eid av EW group) går inn med 50 millioner kroner, og Joh Johannson Eiendom blir med for 50 millioner kroner.

    Gründer og adm. direktør Andreassen står ikke på listen over de som har tegnet seg.

    Tegningsperioden varer fra klokken 16.30 torsdag til 08.00 fredag morgen.