<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Atlantic Sapphire-emisjon i boks

Atlantic Sapphire har hentet 55 millioner dollar i en rettet emisjon.

Publisert 17. mars 2023 kl. 06.43
Oppdatert 17. mars 2023 klokken 06.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
HENTET PENGER: Atlantic Sapphire, der Johan Andreassen er styreleder. Foto: Hilde Oreld

 

Atlantic Sapphire varslet etter stengetid på Oslo Børs torsdag om at DNB og Carnegie var hyret inn som tilretteleggere for en rettet emisjon. Like før midnatt kom meldingen om at selskapet har gjennomført emisjonen på 119 millioner aksjer til kurs 5 kroner, tilsvarende et bruttoproveny på 55 millioner dollar (595 millioner kroner).

Pengene skal brukes til å gi selskapet nok finansielt rom, inklusive en buffer, til å oppnå stabil produksjon i fase 1-utbyggingen av oppdrettsanlegget i Florida. Det som er igjen i bufferen kan omdisponeres til å brukes i finansieringen av fase 2-utvidelsen.

Emisjonskursen på 5 kroner utgjør en rabatt på 23 prosent fra torsdagens sluttkurs på 6,48 kroner.

Nordlaks Holding ble tildelt 21,6 millioner aksjer til 108 millioner kroner, Strawberry Equities 14 millioner aksjer til 70,2 millioner kroner, EW Group-eide Blue Future 10 millioner aksjer til 50 millioner kroner – det samme som Joh Johannson Eiendom.

Vi tar også med at styremedlem André Skarbø ble tildelt 1,24 millioner aksjer til 6,2 millioner kroner, mens driftsdirektør Jon Birger Løvik ble tildelt 200.000 aksjer til én million kroner.

En reparasjonsemisjon på opptil 20 millioner aksjer til kurs 5 kroner er under vurdering.