<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er helt tøvete av Vedum å snakke om

Trygve Hegnar mener lakseskatten er alt for høy og at det er helt tøvete av finansminister Trygve Slagsvold Vedum å snakke om den norske modellen.

Publisert 28. mars 2023 kl. 15.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
28.03.2023 – Utspillet fra regjeringen var at man skulle få denne grunnrentebeskatningen, og foreslo en grunnrenteskatt på 40 prosent, på toppen av de 22 prosentene som er selskapsskatten. Det har det vært så mye motstand mot langs kysten, blant senterpartiordførere og andre at det kunne de ikke gjennomføre. De var nødt å finne på et eller annet Trygve Hegnar var helt sikker på at regjeringen ville ta ned skattesatsen. – Så kan man si, er det fair og ordentlig, er det en del av den norske modellen, og skal vi skru opp skatter og avgifter. Det er en helt annen debatt og det er helt tøvete av finansministeren å snakke om i det hele tatt.

– Utspillet fra regjeringen var at man skulle få denne grunnrentebeskatningen, og foreslo en grunnrenteskatt på 40 prosent, på toppen av de 22 prosentene som er selskapsskatten. Det har det vært så mye motstand mot langs kysten, blant senterpartiordførere og andre at det kunne de ikke gjennomføre. De var nødt å finne på et eller annet, sa Trygve Hegnar i Økonominyhetene tirsdag.

Trygve Hegnar var på forhånd helt sikker på at regjeringen ville ta ned skattesatsen.

– Så kan man si, er det fair og ordentlig, er det en del av den norske modellen, og skal vi skru opp skatter og avgifter. Det er en helt annen debatt og det er helt tøvete av finansministeren å snakke om i det hele tatt.

– Jeg mener det er en urettferdig skatt, den kommer på et galt tidspunkt og den er altfor høy. Alt for høy, slo Hegnar fast.

Mer om hva Trygve Hegnar mener om lakseskatten i videoruten i toppen.