<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatvarsel i Salmon Evolution

Det landbaserte oppdrettsselskapet Salmon Evolution opplever økt dødelighet i utvalgte fiskegrupper i anlegget på Indre Harøy.

Publisert 30. apr. 2023 kl. 15.20
Oppdatert 1. mai 2023 klokken 10.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 385 ord
TILBAKESLAG: Salmon Evolution melder om økt dødelighet ved utvalgte fiskegrupper - to uker etter å ha hentet 525 millioner kroner i en emisjon. Her ved konsernsjef Trond Håkon Schaug-Pettersen. Foto: Ivan Kverme

 

I en børsmelding lørdag ettermiddag fremgår det at det landbaserte oppdrettsselskapet for tiden opplever økt dødelighet i utvalgte fiskegrupper.

Pr. 29. april er det samlede dødelighetsnivået for hver batch i området 0,3-7,9 prosent. Årsaken er knyttet til fiskens gjellehelse, og som er mistenkt å ha vært forårsaket av eksterne patogener.

Selskapet etterforsker hovedårsaken og tar relevante forholdsregler, inkludert økt UV-dosering på inntaksvannet. Anlegget drives ellers under stabile forhold, opplyses det.

Oppsummering av biomassesituasjonen

  • Batch 2: Den nåværende biomassen er anslått til mer enn 800 tonn, med en snittvekt på om lag 4 kilo. Slakting er er planlagt å begynne innen kort tid, og hele batchen er ventet slaktet innen tidlig juni.
  • Batch 3: Er for øyeblikket delt inn i to fiskegrupper, har en snittvekt på rundt 1,6 kilo. En av fiskegruppene opplever for tiden økt dødelighet.
  • Batch 4: Er for øyeblikket delt inn i to fiskegrupper. Lav samlet dødelighet, men på økte nivåer for de minste gruppene.
  • Batch 5: Normal fôring og lave dødelighetsnivåer.
Kilde: Salmon Evolution

Venter fortsatt inntekter

Da Salmon Evolution la frem tallene for fjerde kvartal i fjor i februar, varslet selskapet at det skulle starte slaktingen av andre batch i løpet av inneværende kvartal og etter planen ha lønnsom drift.

Selskapet bedyrer at slaktingen av andre batch ved anlegget på Indre Harøy fortsatt er ventet å «generere betydelige inntekter etter slakting og salg». 

«I tillegg forventes det at en eventuell utslakting av fisk med suboptimal vekt også vil generere inntekter», heter det videre.

Oppdrettsselskapet planlegger ytterligere fem utsett i løpet av året, med de neste to batchene planlagt i løpet av andre kvartal – altså inneværende kvartal. 

Samtidig går det frem at en stabil fase 1-produksjon nå kan bli utsatt fra slutten av tredje kvartal til slutten av fjerde kvartal, avhengig av fremtidig ytelse.

Stor emisjon

Det er bare knappe to uker siden selskapet hentet 525 millioner kroner i en emisjon. Tegningskursen var da på 7,7 kroner, og investorer som Ronja Capital, Ocean Industries, Trollkyrkja og Anno Invest var blant de som slang seg på.

Nettoprovenyet fra emisjonen skal bli brukt til å finansiere egenkapitalandelen i fase to av anlegget på Indre Harøy og for øvrige generelle formål, ble det opplyst om den gangen.

Fredag ble Salmon Evolution-aksjen sist omsatt for 7,85 kroner. Det priser selskapet til 3,1 milliarder kroner.