<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frøy-salg trolig rett rundt hjørnet

IntraFish-kilder mener det nærmer seg en konklusjon i salget av Salmars aksjepost i Frøy.

Publisert 25. mai 2023 kl. 09.26
Oppdatert 25. mai 2023 klokken 09.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 281 ord
KLAR FOR SALG: Frøy Challanger, fra Frøy Akvaressurs, på vei inn til Ålesund.  Foto: NTB

   

Prosessen med å selge Salmars aksjepost i brønnbåtselskapet Frøy kan nærme seg en konklusjon, skriver IntraFish torsdag.

Kilder sier at det allerede er blitt gjennomført en runde med indikative bud, og DNB Markets har satt budfrist for siste runde i mai/juni. 

Noen få potensielle kjøpere går typisk videre til en andre runde. IntraFish skriver at interessentene antas å være internasjonale fond, og det er spesielt interesse for brønnbåt-delen av rederiet.

Salmar-sjef Frode Arntsen holder kortene tett til brystet:

– Som tidligere sagt har vi opplevd sterk interesse for Frøy, og det er stadig pågående prosesser. Vi vil opplyse markedet når det eventuelt skjer noe nytt, skriver Arntsen til Intrafish.

Frøy-aksjen stiger 4 prosent på Oslo Børs torsdag. Så langt i år er aksjen opp rundt 40 prosent, noe som trolig skyldes forventningen om et salg. 

– Sterke vekstmuligheter

Da SalMar fikk gjennomført oppkjøpet av NTS og Norway Royal Salmon (NRS) på tampen av fjoråret fikk det også med en eierandel på 72 prosent i brønnbåtrederiet Frøy. Allerede før Salmar kjøpte NTS, var det spekulasjoner om at Salmar ville selge ut Frøy-aksjene, ifølge Intrafish.

SalMar holdt lenge kortene tett til brystet om hva som skulle skje med Frøy, som ved første øyekast ikke har en like naturlig plass i SalMar-konsernet som de andre eiendelene fra NTS.

SpareBank 1 Markets-analytiker Knut-Ivar Bakken var blant dem som lenge har trodd på et salg av Frøy.

Mye av hans argumenter har dreid seg om at et Frøy-salg er den mest naturlige måten å få ned gjeldsnivået i SalMar som har mangedoblet seg etter oppkjøpet.

– Vi ser at Frøy har flere sterke vekstmuligheter, som potensielt kan utnyttes bedre i et annet eierskap enn i SalMar, sa Arntsen under kvartalspresentasjonen i februar.