<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger alt i Frøy etter amerikansk bud

Investor Helge Gåsø selger alle aksjene i Frøy med gevinst, men er ikke fornøyd. – Generelt ønsker ikke Frøy Kapital å sitte i baksetet, sier han.

  Publisert 10. juli 2023 kl. 10.19
  Oppdatert 10. juli 2023 klokken 12.51
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 293 ord
  SELGER: Investor Helge Gåsø kjøpte seg opp en betydelig andel i Frøy. Nå har han valgt å selge aksjene etter at Goldman Sachs la inn bud på hele selskapet. Foto: Youtube

  FROY  

  – Vi forventer at spørsmålet om fortsatt børsnotering av Frøy aktualiseres. Dette har vært en del av våre vurderinger. For oss gir det ingen mening og sitte med 11 prosent eierandel for at selskapet skal holdes på børs. Generelt ønsker ikke Frøy Kapital å sitte i baksetet, sier Helge Gåsø.

  Beslutningen kommer som en følge av at amerikanske Goldman Sachs i juni kjøpte en eierpost på 72,1 prosent i Frøy fra NTS. Budet var på 76,5 kroner pr. aksje.

  Mandag ble det kjent at Gåsø selger alle aksjene sine i Frøy, etter at han i fjor høst og vinter støvsugde markedet for Frøy-aksjer. Aksjeposten som nå selges har en verdi på drøyt 700 millioner. 

  Finansavisen har tidligere anslått kostprisen til 55,25 kroner pr. aksje, hvilket vil si totalt vel 510 millioner. Gevinsten er følgelig på rundt 190 millioner.

  – Nederste skala

  Da SalMar gjennomførte oppkjøpet av NTS tidligere i år fikk det samtidig med seg en eierandel på 72 prosent i Frøy. Siden den gangen lå det i kortene at SalMar ville kvitte seg med eierandelen da brønnbåter ikke var ansett som kjernevirksomhet.

  – Prisen er i nederste skala av det selgerne i utgangspunktet guidet på, og heller ikke høyere enn vi ble forespeilet den gang Frøy ble børsnotert. Slik sett kan man si at børsnoteringen ikke har vært spesielt verdiutviklende, sier Gåsø.

  Frøya-mannen er grunnlegger av Frøy, verdens største tilbyder av akvaservicetjenester. Rederiet har i dag nær 100 båter og over 900 ansatte. Selskapet omsatte i fjor for 2,1 milliarder kroner.

  – På generelt grunnlag er vi undrende til om det er positivt å få inn denne type store eiere. Men jeg håper at dette ikke blir en stor kulturkollisjon mellom finans mot kystkultur, da jeg fortsatt er glad i de mange dyktige ansatte i Frøy, fortsetter investoren.