<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen tar stort jafs etter aksjestup

Øystein Stray Spetalen utnytter usikkerheten i markedet og fallende laksepriser og åpner lommeboken. 

Publisert 16. aug. 2023
Oppdatert 16. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
Øystein Stray Spetalen på restauranten Arts på Filipstad Brygge. Til venstre Jens Ultveit-Moe og til høyre Arne Fredly (gjemt bak personen i forgrunnen). Thomas Bjørnflaten

Lettelser i lakseskatt og høyere laksepriser har gjort at de fleste oppdretterne har hentet seg inn etter laksekrakket. Men to aksjer har ikke rikket på seg, og det utnytter nå Norges største bjellesau.

Ferske aksjonærlister viser nemlig at Øystein Stray Spetalen har kjøpt aksjer for nær 40 millioner kroner i Lerøy Seafood Group.

Bjellesauen har kjøpt snaue 925.000 aksjer i sjømatselskapet i løpet av de siste to dagene.

Han får støtte fra Sander Lie i Pareto Securities som mener sektoren har fått ufortjent mye juling.

«Estimatene har kun gått oppover siden [laksekrakket] og skatten ble faktisk bedre enn ventet. De underliggende forholdene ser sterkere ut enn det gjorde i fjor, så jeg mener det fortsatt er gode kjøpsmuligheter her», sa sjømatanalytiker Lie til Finansavisen i går.

Se samtlige av dagens endringer blant utvalgte investorer i tabellen under. Handlene rapporteres i det som omtales som T+2 dager, så det kan ha skjedd endringer i eksponeringen i løpet av den tidsperioden. 

Lakseprisen faller

Gjennomsnittlig eksportpris var 80,26 kroner pr. kilo for fersk eller kjølt oppdrettslaks i uke 32, ned 3,6 prosent fra foregående uke, ifølge SSB. 

Norsk eksport av fersk eller kjølt oppdrettslaks var i perioden 21.060 tonn, opp 2,9 prosent fra foregående uke. Eksporten av frossen laks var 342 tonn, til en pris på 89,83 kroner pr kilo.