<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Laksen vokste 40 prosent raskere enn ventet

Laksen hos Andfjord Salmon vokste 40 prosent raskere enn benchmark, mens dødlighetsraten lå langt under bransjesnittet.

Publisert 14. sep. 2023 kl. 16.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
Andfjord Salmon i rute på Andøya
14.09.2023 Andfjord Salmon la frem tall for sitt første operative kvartal torsdag morgen. Selskapet hadde driftsinntekter på 9,6 millioner kroner og tapte 18,2 millioner kroner i deres første fulle kvartal med slakting. Ifølge adm. dir. Martin Rasmussen var det helt som planlagt. 2. kvartal var egentlig kvartalet da selskapet skulle bevise at modellen deres for landbasert oppdrett fungerer. Kvartalet viste blant annet en dødlighets rate på 2,5 prosent mot bransjesnittet i næringen på 16,1 prosent, og at fisken vokste 40 prosent raskere enn det som var ventet.

Andfjord Salmon la frem tall for sitt første operative kvartal torsdag morgen. Selskapet hadde driftsinntekter på 9,6 millioner kroner og tapte 18,2 millioner kroner i deres første fulle kvartal med slakting. Ifølge adm. dir. Martin Rasmussen, som var gjest i Økonominyhetene på FaTV torsdag, var det som planlagt. 

– Absolutt som planlagt. Vårt målet i andre kvartal har vært å bevise at vi har livets rett, sa Rasmussen blant annet. 

Kvartalet viste laksen i pilotbassenget på land vokste 40 prosent raskere enn det som var ventet, mens dødlighetsraten var på 2,5 prosent mot bransjesnittet i næringen på 16,1 prosent.

Fullt utbygd skal Andfjord Salmon produsere 40.000 tonn i året i mærene på land på Kvalnes på Andøya. 

Se hele intervjuet med Martin Rasmussen i videoruten over eller på Finansavisens TV-sider